Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Τοποθετήσεις ελέω Υπουργού

Πάρε κόσμε. Εδώ οι καλές τοποθετήσεις. 
Βρείτε  το εαυτό σας σε ένα από τα αρχεία. 

Για όσους "κέρδισαν" την εύνοια Γενικών Γραμματέων και Υπουργών τα συγχαρητήριά μας!
Ευχόμαστε και αναμένουμε να δικαιώσουν τις θεάρεστες  και σοφές επιλογές της πολιτικής ηγεσίας. Φυσικά, όταν έρθει η επόμενη πολιτική ηγεσία θα τοποθετήσει τους δικούς της ευνοούμενους, η μεθεπόμενη τους δικούς της κοκ. Πίσω ολοταχώς δηλαδή στον 19ο αιώνα και το κράτος του Δηλιγιάννη...Και μην ακουστεί από κανέναν ότι "άξιζε" την θέση. Η νομιμοποίηση πλέον προκύπτει κατευθείαν από τον εκάστοτε Υπουργό και όχι από διαδικασία αξιοκρατικής κρίσης.Οπότε...

Κάπου σε ένα ξεχασμένο συρτάρι στα γραφεία της Δ/νσης Προσωπικού θα βρίσκεται εκείνη η τελευταία προκήρυξη για πλήρωση θέσεων Τμηματαρχών με ...κρίσεις που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιό συρτάρι; Θα την έχουν ήδη πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, μαζί με τις μοριοδοτήσεις. Άμα δεν σου βγαίνουν τα κουκιά...

Λίζα Σιδέρη

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον περίεργες χαρακτηρίζονται αρκετές τοποθετήσεις υπαλλήλων στο Υπουργείο Εργασίας. Οι τοποθετήσεις που έγιναν για όλους τους υπαλλήλους με αφορμή την έναρξη ισχύος του νέου Οργανισμού έγιναν με απλή απόφαση της Γενικής Γραμματέως Άννας Στρατινάκη, όπως επιτρέπεται από την νομοθεσία που έχει ψηφίσει αυτή η Κυβέρνηση.
Και ενώ στο επίπεδο Γενικών Δ/ντων, Δ/ντων και Τμηματαρχών ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο να συμβεί ένα ξεκαθάρισμα των δικών μας ή τουλάχιστον των υπάκουων παιδιών από τα ατίθασα στελέχη που "συριζοφέρνουν", ανάλογες περιπτώσεις ξεκαθαρίσματος υπήρχαν και στο επίπεδο των απλών υπαλλήλων. Γνωρίζουμε (και όλο το Υπουργείο γνωρίζει) δύο περιπτώσεις καλών υπαλλήλων που μετακινήθηκαν χωρίς καν να ερωτηθούν. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες.

Θυμίζουμε ότι έγκαιρα είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο να υπάρχουν "περίεργες" μετακινήσεις με αφορμή τον νέο Οργανισμό. Ως ΑΣΥ τονίζαμε τα εξής: "Ένα επιπλέον ερώτημα που γεννάται είναι πότε και με τι κριτήρια θα γίνει η επανατοποθέτηση των υπηρετούντων υπαλλήλων στις οργανικές μονάδες του Υπουργείου. Θα επανατοποθετηθούν όλοι στις υφιστάμενες θέσεις τους ή είναι μια ευκαιρία για “ανακάτεμα της τράπουλας” από την πολιτική ηγεσία; Που θα τοποθετηθούν όσοι υπηρετούσαν σε οργανικές μονάδες που καταργούνται/συγχωνεύονται; Πρέπει οπωσδήποτε να διαφυλαχτεί στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας:α) η επανατοποθέτηση όσων δεν καταργείται η μονάδα τους, στην υφιστάμενη θέση τους β) η τοποθέτηση όσων καταργείται η μονάδα τους, στις μονάδες που αναλαμβάνουν τις αρμοδιότητες που ασκούσαν γ) η ειδική μέριμνα για συναδέλφους του ΣΕΠΕ που λόγω κατάργησης Περιφερειακών Υπηρεσιών βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της μετακίνησης/μετακόμισης που ανατρέπει την προσωπική τους ζωή.

Δυστυχώς, με το υφιστάμενο καθεστώς προσφέρεται έδαφος στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία να διαχειρίζεται το προσωπικό κατά το δοκούν, χωρίς να δίνει λόγο πουθενά και χωρίς να υπάρχουν απτά και αντικειμενικά κριτήρια για τέτοιες μετακινήσεις.
Νίκος Μποσινάκος

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς το να ασκεί κάποιος, "ελέω Θεού" και χωρις καμία απόφαση ορισμού, καθήκοντα αναπληρωτή προϊστάμενου ειναι πιο ...αντικειμενικό απο τον ορισμό με απόφαση Υπουργού