Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Συλλαλητήρια την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ενάντια στη σταδιακή κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και στο Δημόσιο

"Οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, συνολικά ο λαός και η νεολαία είναι οι μόνοι που μέσα από τις συντονισμένες αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες τους σε κάθε χώρο και κλάδο, σε κάθε πόλη και γειτονιά μπορούν να αναστρέψουν αυτή την κατάσταση. Να βάλουν φραγμό στην εφαρμογή των μέτρων συνέχισης της κοινωνικής καταστροφής, να συγκρουστούν και να ανατρέψουν την πολιτική του Κεφαλαίου – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ – Κυβέρνησης και των μνημονίων που επιβάλλουν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει."

"Τα μέτρα δεν εξαιρούν κανέναν εργάτη, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, άνεργο, γυναίκα! Μας καταδικάζουν στη δουλειά και τη ζωή χωρίς δικαιώματα για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.
Η Ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα και κόστος, αλλά δικαίωμα! Να μην ανεχτούμε το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις. Να μην αποδεχτούμε τη δουλειά μέχρι τα 67, τη μετατροπή της Ασφάλισης σε ατομική υπόθεση. Να μη χαρίσουμε το δικαίωμα στην Υγεία και στην Πρόνοια, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, στους επιχειρηματίες της Υγείας και στις ασφαλιστικές εταιρείες. 
Καμιά αναμονή, καμιά συνθηκολόγηση"

Την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015
ψηφίζεται το πρώτο πολυνομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, "κατ' επιταγή" των μνημονιακών απαιτήσεων για να πάρουμε άλλη μια δόση...  Περιλαμβάνονται παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και ρυθμίσεις που αφορούν το Δημόσιο, την Υγεία, την Ενέργεια, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλούς άλλους τομείς (δείτε το σχέδιο νόμου και τις σχετικές εκθέσεις που το συνοδεύουν).


Τα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση προωθούν και στο Δημόσιο τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχουν ήδη θεσπιστεί και για τον Ιδιωτικό Τομέα. Ενώ παράλληλα οδηγούν σε νέες συνεχείς μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και του μερίσματος που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) μέχρι πλήρης εξαφάνισης.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), ώρα 7:00μμ, στο Σύνταγμα (ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ εδώ).

Σε κινητοποιήσεις καλεί την ίδια μέρα, αλλά και τις επόμενες, το ΠΑΜΕ.  Για την Αθήνα έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια.  Αναλυτικότερα δείτε εδώ.

Το πρωϊ της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου 2015, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη στο κτήριο του Υπουργείου Εργασίας, επί της Σταδίου 29, η οποία συνεχίζεται (http://tvxs.gr/news/ellada/symboliki-katalipsi-toy-pame-sto-ypoyrgeio-ergasias-binteo)


 Πηγές: ΑΔΕΔΥ902.gr, Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: