Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Κάποιοι φοβούνται την ψήφο μας;- Ας επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους!


Δημοσιεύουμε κείμενο συναδέλφου. Το ιστολόγιο είναι ανοικτό σε παρόμοια κείμενα, συναδέλφων ή μη, τα οποία μπορείτε να στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: asy.yeka@gmail.com

 "Οι απόψεις των ανώνυμων συγγραφέων/σχολιαστών, ή όσων δημοσιεύουν επώνυμα κείμενα με όνομα διαφορετικό της διαχείρισης του ιστολογίου (transistor69),  δεν εκφράζουν αναγκαστικά τις απόψεις του ιστολογίου της ΑΣΥ. Αυτές διαμορφώνονται αφού συζητηθούν και συμφωνηθούν στις συνελεύσεις μας ή με άλλες συλλογικές διαδικασίες (π.χ. ανταλλαγή ηλ.μηνυμάτων) και φέρουν την υπογραφή Α.Σ.Υ."


Του Νίκου Μποσινάκου
από το post-memorandum.blogspot.com

Εδώ και πολύ καιρό από πολλά κυβερνητικά ή φιλοκυβερνητικά χείλη διατυπώνονται “τρομακτικά” διλήμματα, στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι πολίτες: Δανειακή σύμβαση ή χρεοκοπία, κούρεμα ή δραχμή, δημοκρατία με κόστος (βλ.επιχορηγήσεις κομμάτων) ή....;
Το πλέον πρόσφατο και …επίκαιρο ενόψει εκλογικής αποτυχίας του δικομματισμού είναι το εξής: Ισχυρή κυβέρνηση (αυτοδύναμη ΝΔ ή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) ή ακυβερνησία;
Υποτίθεται ότι ο έλληνας πολίτης, τρομαγμένος, θα πρέπει να επιλέξει φυσικά, το θετικό ενδεχόμενο: Ισχυρή κυβέρνηση.
Ε, λοιπόν, ήρθε ή ώρα να αντιστραφεί η κατεύθυνση του τρόμου. Να τρομοκρατήσεις ΕΣΥ αυτούς που θέτουν αυτά τα ανόητα διλήμματα. Να επιλέξεις επιτέλους ελεύθερα.
Επί δυόμισι χρόνια, σε υποβάλλουν σε ένα απίστευτο κρεσέντο οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων που περιορίζουν το εισόδημα σου, μειώνουν την πρόσβαση σου σε δημόσια αγαθά όπως η υγεία και η παιδεία, απαξιώνουν την περιουσία σου. Όλα αυτά, υποτίθεται για τη σωτηρία της πατρίδας, αλλά στην πραγματικότητα για την σωτηρία των πιστωτών της πατρίδας.
Σε κυβέρνησε μια δράκα εντεταλμένων που υφάρπαξε την ψήφο σου, με ένα πρόγραμμα που προέβαλε το «λεφτά υπάρχουν» για να σου ξεστομίσει μετά στα μούτρα το «μαζί τα φάγαμε». Μια συμμορία πολιτικών απατεώνων που ενώ ήξερε αποδεδειγμένα την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ψευδολογούσε ασύστολα και έπαιξε ύποπτα παιχνίδια σε βάρος του μέλλοντος της χώρας, σε βάρος του μέλλοντος σου...
Επί δυόμισι χρόνια, βλέποντας τον βιασμό των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων αιώνων, επιχείρησες να αντιδράσεις, με ότι ...προβλέπεται στο πλαίσιο της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Γκρίνιαξες, μούντζωσες, φώναξες, απέργησες, διαδήλωσες...Τίποτε δεν άλλαξε.
Λάθος! Οι λίγοι γραφικοί διαμαρτυρόμενοι έγιναν χιλιάδες, εκατομμύρια, γέμισαν δρόμους, πλατείες, γειτονιές. Άδειασαν αποθήκες με δακρυγόνα, αφαίρεσαν τις αντιμνημονιακές μάσκες, έριξαν κυβερνήσεις, και να που ...προκάλεσαν εκλογές.
Και τώρα αυτοί που αναγκάστηκαν να σου επιτρέψουν επιτέλους μετά από δυόμισι χρόνια να πεις τη γνώμη σου για όλα αυτά, σε εκβιάζουν ξανά, με την απειλή της ακυβερνησίας, ενώ αυτό που φοβούνται είναι απλώς μια κυβέρνηση-μια εξουσία χωρίς τη δική τους συμμετοχή, εκτός του δικού τους ελέγχου. Αυτό που φοβούνται είναι μια κυβέρνηση δική σου, μια εξουσία που πηγάζει από τον λαό, και ασκείται από το λαό και όχι απλώς στο όνομα του λαού!
Επέστρεψε λοιπόν, το φόβο σε αυτούς που τον εκτρέφουν.
Απάντησε τους με το ίδιο νόμισμα, επιβεβαίωσε τους χειρότερους τους φόβους.
Χρησιμοποίησε αποτελεσματικά το όπλο που τόσο επίμονα και τόσο πονηρά επιχειρούν να αφοπλίσουν.
Ψήφισε αυτό που θέλεις εσύ και όχι αυτό που θέλουν όσοι σε φοβούνται. Η ψήφος σου, το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα, δεν μπορεί να περιοριστεί σε multiple choice με μια σωστή απάντηση. Είναι η δική σου ελεύθερη γνώμη για το τι πρέπει να γίνει. Μην την υποβιβάζεις σε μοιραία επικύρωση όσων σου επεβαλαν και προέγκριση όσων σου επιφυλάσσουν.
Διάβασε, κρίνε, συνέκρινε, αξιολόγησε την ιστορία και την πορεία του καθένος. Μην ξεχνάς το παρελθόν, αλλά οραματίσου και το μέλλον. Όχι μόνο το δικό σου, αλλά της κοινωνίας που ζεις και των γενιών που έρχονται.
Κανείς δε θα σου πει τι πρέπει να ψηφίσεις. Ούτε φυσικά, αυτός που έγραψε το κείμενο που διαβάζεις.Κανένας!
Μόνος σου, στο παραβάν , με τη βαριά ευθύνη σου, τη ψυχρή λογική και τη θερμή καρδιά σου, θα αποφασίσεις για όλους μας....

Δεν υπάρχουν σχόλια: