Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Πεπραγμένα Δ.Σ. Συλλόγου στις 6 Μαρτίου 2015



Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μισή ώρα πριν την κοινή συνεδρίαση Ομοσπονδίας – Συλλόγων. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε το μέλος του Δ.Σ., Ιωάννα Τάγαρη.
Τα μέλη είχαν ενημερωθεί από τη Γραμματέα του Συλλόγου ότι τα θέματα της συνεδρίασης θα ήταν η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου και η βράβευση των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ τέκνων των μελών του Συλλόγου.
Τα θέματα που τελικά συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

1. Μεταστέγαση Κ.Υ. Σ.ΕΠ.Ε.
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τις συνεννοήσεις που γίνονται με την πολιτική ηγεσία για τη μεταστέγαση της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε. από το κτήριο της Αγησιλάου. Γίνεται προσπάθεια, όπως μας είπε, να βρεθούν χώροι είτε στο κτήριο της Σταδίου (στον τρίτο ή και σε άλλους ορόφους), είτε στο κτήριο της Δραγατσανίου. Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ενημερώθηκε για αυτές τις συνεννοήσεις το Δ.Σ.

2. Επαναφορά της Γ.Γ.Κ.Α. στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Συζητήθηκε ότι στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών Οργάνων και λοιπές διατάξεις» περιλαμβάνεται το άρθρο 27 σύμφωνα με το οποίο το Υπουργείο μετονομάζεται σε Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

3. Βράβευση των επιτυχόντων.
Αποφασίστηκε το ποσό που θα δοθεί στα τέκνα των συναδέλφων που πέτυχαν σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ να είναι της τάξης του ποσού που δόθηκε και πέρυσι, δηλαδή 150 ευρώ.

4. Δικαστική συνδρομή σε συναδέλφους.
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τις υποθέσεις συναδέλφων που ζήτησαν δικαστική συνδρομή από το σύλλογο. Αποφασίστηκε το ποσό της δικαστικής συνδρομής να είναι της τάξεως των 300 ευρώ και αφορά τα έξοδα εκπροσώπησης από δικηγόρο. Υπενθυμίζεται ότι για μια από αυτές τις περιπτώσεις είχαν διατυπωθεί αντιρρήσεις από τον προηγούμενο εκπρόσωπο της Α.Σ.Υ. στο Δ.Σ. Γιάννη Κοντό, καθώς το αίτημα δεν συνοδευόταν από κατατεθειμένη αίτηση και τυχόν αποδεικτικά έγγραφα, αλλά είχε τεθεί υπόψη του Δ.Σ. κατόπιν προφορικών συνεννοήσεων. Δεν επιβεβαιώθηκε, επομένως, ότι η ανάγκη δικαστικής συνδρομής, στη συγκεκριμένη περίπτωση, προέκυψε από λόγο που συνδεόταν με τα υπηρεσιακά καθήκοντα συναδέλφου. Για το λόγο αυτό, η εκπρόσωπος της Α.Σ.Υ. αρνήθηκε να υπερψηφίσει οποιοδήποτε ποσό ως δικαστική συνδρομή στη συγκεκριμένη περίπτωση.

5. Οικονομική στήριξη σε συναδέλφους.
Αποφασίστηκε η οικονομική στήριξη δύο συναδέλφων οι οποίοι βρέθηκαν σε αποδεδειγμένη οικονομική στενότητα λόγω έλευσης έκτακτου γεγονός.

6. Ενημέρωση από την ταμία.
Αν και υπό πιεστικά χρονικά περιθώρια, καθώς επίκειτο η έναρξη της κοινής συνεδρίασης Ομοσπονδίας – Συλλόγων, η Ταμίας του Συλλόγου ενημέρωσε εγγράφως τα μέλη του Δ.Σ. για τις αναλυτικές κινήσεις του ταμείου και το τρέχον ταμειακό υπόλοιπο. Τα μέλη του Δ.Σ. έλαβαν γνώση ενυπογράφως. Το μέλος της Α.Σ.Υ. ζήτησε αναλυτικότερη ενημέρωση από την Ταμία, καθώς και τα σχετικά παραστατικά, τα οποία της επεδείχθησαν μετά το πέρας της συνεδρίασης της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: