Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Καταγγελία για πρόγραμμα ΕΣΠΑ - ΤΟΠΕΚΟ: «Mας έχουν απλήρωτους 20 μήνες»

Πηγή: aftodioikisi.gr
Καταγγελία για την μη πληρωμή τους, παρά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ – ΤΟΠΕΚΟ, προώθησαν στην aftodioikisi.gr, εκπρόσωποι καταρτιζόμενων απασχολούμενων. «Υποβαλλόμενοι σε ένα άνευ ορίων εμπαιγμό και κοροϊδία από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρέςδιερωτόμαστε κατά ποσό «ιδρώνει το αυτί» των αρμόδιων υπηρεσιών, που εποπτεύουν το πέρας αυτών των προγραμμάτων καθώς και την διαφάνεια αυτών. Η λέξη υπομονή έχει ευτελισθεί κ έχει εξαντληθεί πλέον κάθε περιθώριο ανοχής»,σημειώνουν οι καταρτιζόμενοι στην καταγγελία τους.

Αναλυτικότερα, ολόκληρο το κείμενο που εστάλη στην ιστοσελίδα μας:
Έχοντας τελειωσει από την 2-8-2013, το προγραμμα καταρτισης με τιτλο: «Καταρτιση στην συσταση, οργανωση και διαχειριση επιχειρησεων που δραστηριοποιουνται στην κοινωνικη οικονομια»-ΤΟΠΕΚΟ και παραμενονας απληρωτοι επί 19μηνων(και για ποσό ακομη),προβαινουμε στην καταγγελια των αναδοχων φορεων του προγραμματος. Ητοι είναι: Κ.Ε.Κ-ΚΕ.ΣΥ.Ε.Κ «Η Επιμορφωση» με εδρα την Χαλκιδα, ΚΕ.Α.ΕΠ και Α.Σ Συν επιχειρειν οπου εδρευουν αμφοτερες στην Κυψελη Αττικης. Υποβαλλομενοι σε ένα ανευ οριων εμπαιγμο και κοροιδια από ολες τις εμπλεκομενες πλευρες, διερωτομαστε κατά ποσό «ιδρωνει το αυτι» των αρμοδιων υπηρεσιων, που εποπτευουν το περας αυτων των προγραμματων καθως και την διαφανεια αυτων. Η λεξη υπομονη εχει ευτελιστει κ έχει εξαντληθει πλέον κάθε περιθωριο ανοχης.
 Ενημερωνω ότι στο πλαισιο της προκηρυξης του ανωτερου προγραμματος, η καταρτιση προεβλεπε απορροφηση 75 ωφελουμενων σε θεσεις εργασιας καθως και 25 αλλων για την συσταση συνεταιριστικων επιχειρησεων. Εφ ́οσον η εξαγγελια αυτή από τα γνωριζοντα δεν επιτευχθη , δεν θα επρεπε να υπαρχουν κυρωσεις ως προς την αποτυχια της συμπραξης να φτασει στην υλοποιηση των στοχων της; Δεν ενοχλει ουδενα ότι κοινοτικα κονδυλια για την ενισχυση και ενταξη μακροχρονια ανεργων και ατομων από κοινωνικα ευπαθεις ομαδες αντί να αποδιδονται στην ώρα τους προσδιδοντας μια οικονομικη ανασα, παραμενουν ανεπιδοτα παρατεινοντας το εργασιακο μας αδιεξοδο; 
Ποιοι είναι οι λογοι που εκατονταδες ατομα παραμενουμε ομηροι της αναλγησιας τους και γιατι εμπρακτως δεν ευαισθητοποιειται ουδεις-ούτε καν από το Υπουργειο Εργασιας; Που εχουν εγκλωβιστει τα επιδοματα καταρτισης μας; Υπαρχουν τα χρηματα η ως δια μαγειας εχουν κάνει φτερα; To πλέον φαιδρο της αναλγησιας τους ,ότι μας υποσχεθηκαν ότι θα πληρωθουμε τα εξοδα μετακινησεως μας (για τα ΜΜΜ), στο κεντρο καταρτισης-πλησιον Πλ.Βαθης-τον ένα μηνα που παρακολουθησαμε. Φυσικά, δεν έχουμε πάρει μια…Οπότε το οξύμωρο είναι ότι τους έχουμε πληρώσει και από πάνω, όντας μακροχρόνια άνεργοι!!!!
 Επί τουτου εχω προβει σε καταγγελια στην ΕΥΚΕΚΟ (Κοραη 4),από την 17-10-2014 (αρ.Πρωτοκολλου 4.29450/4.1872). Ομοιως ηλεκτρονικα στον Συνηγορο του Πολιτη (αρ.υποθεσης 179712),στις 9-1-2014 ο οποιος υπηρξε και η μονη υπηρεσια πουπραγματικά ασχοληθηκε υποβαλλοντας ερωτημα προς το Υπουργειο (η απαντηση ακομη προωθειται…). Ακολούθως εχουμε αποστειλει μαιλ σε ότι υπηρεσια υπαγεται στα προγραμματα ΕΣΠΑ και εποπτευει την διαδικασια των προγραμματων καταρτισης καθως και στην νεα Υπουργο Εργασιας,χωρίς κανεις να απαντησει εστω στο πλαισιο του ενδιαφεροντος.
 Αιτουμαστε λοιπόν όπως ασχοληθειτε αμεσα και αναδειξετε εκτενως το θεμα εκατονταδων ανεργων ταλαιπωρημενων ατομων από αυτά τα προγραμματα .Να μας δοθούν επιτελούς δια μέσω των καθ ύλην αρμόδιων σαφείς απαντήσεις γιατί δεν έχουν επιδοθεί τα επιδόματα κατάρτισης μας και ΠΟΤΕ προτίθενται,να γίνει. Μια πρόχειρη ερεύνα, θα σας πείσει ότι είναι ουκ ολίγα τα προγράμματα που το επίδομα τους παραμένει ανεπίδοτο για εξοργιστικό χρόνο, στους καταρτιζόμενους τους. Ειδικά για τον ανάδοχο φορέα του ΚΕΑΕΠ, είναι εκατοντάδες οι καταρτιζομενοι που είναι απλήρωτοι επί μακρω. Επί προσωπικού βρισκόμαστε σε αδιέξοδοδιότι δεν γνωρίζουμε που αλλού πρέπει να αποταθούμε για κάτι πλήρως αυτονόητο: να μας πιστωθούν τα χρήματα-όπως δικαιούμαστε-για τις 70 ώρες που καταρτιστηκαμε.
 Μετά εκτιμησης

Οι εκπροσωποι των καταρτιζομενων


aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: