Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αποφάσεις ΔΣ ΟΣΥΠΕ 20.3.2015


Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ της 20.3.2015 (στην οποία παρευρέθηκαν και μέλη των Συλλόγων ΓΓΚΑ και ΜΤΠΥ) συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας:
Μεταφέρθηκαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας Ηλία Κιούλο οι αποφάσεις του ΔΣ του Συλλόγου, οι οποίες θα αποτυπωθούν σε προσεχές ΔΣ και θα υποβληθούν στην Ομοσπονδία. Συνοπτικά, τα αιτήματα του Συλλόγου εστιάζονται στην επιστροφή στην Υπηρεσία των διαθέσιμων υπαλλήλων του Υπουργείου, την ενίσχυση με προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή και νομική θωράκιση του ΣΕΠΕ, την επαναφορά του αντικειμένου της διαχείρισης Κοινοτικών Κονδυλίων στο Υπουργείο και σε επόμενη φάση της ενίσχυσης του εισοδήματος των υπαλλήλων του Υπουργείου. 
Απο πλευράς συλλόγου Υπαλλήλων ΓΓΚΑ εκφράστηκε η ικανοποίηση για την επιστροφή της ΓΓΚΑ στο Υπουργείο Εργασίας. Σε επόμενο ΔΣ θα διατυπωθούν τα συγκεκριμένα αιτήματα του Συλλόγου.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων στο ΜΤΠΥ Παντελής Παρασκευάς, διατύπωσε το βασικό αίτημα του Συλλόγου που είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου και η διανομή αξιοπρεπούς μερίσματος στους δικαιούχους. 
Η Ομοσπονδία σε επόμενη συνεδρίαση θα συνθέσει τα επιμέρους αιτήματα των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων και σε συνδυασμό με γενικότερα αιτήματα (Μισθολόγιο, Κρίσεις, Πειθαρχικό Δίκαιο κ.α) θα επιδιώξει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία προκειμένου να συζητηθούν οι διεκδικήσεις μας.
Σε πρώτη φάση ωστόσο, θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση ώστε να διατυπωθούν κάποια επείγοντα θέματα, δηλαδή α) το θέμα της στελέχωσης του Υπουργείου μέσω της μίνι-κινητικότητας που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης β) Η επαναφορά των διαθεσίμων γ) η επαναφορά των Διαχειριστικών Αρχών στο Υπουργείο Εργασίας και δ) Η χρηματοδοτική ενίσχυση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.


β) Ως προς το δεύτερο θέμα (Οικονομική κατάσταση του ΜΤΠΥ) έγινε μια εισήγηση του προέδρου του Συλλόγου ΜΤΠΥ σχετικά με την δεινή οικονομική θέση του Ταμείου που μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία καταβολής μερισμάτων τους επόμενου μήνες. Μετά την κατάργηση από 1/1/2015 του κοινωνικού πόρου, απαιτείται οπωσδήποτε άμεση οικονομική ενίσχυση από τον Κρατικό Π/Υ και σε δεύτερη φάση εξασφάλιση σταθερής χρηματοδότησης. Επισημάνθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει από τον Σύλλογο σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τονίστηκε η ρητή δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για διατήρηση του μερίσματος στο σημερινό ύψος.

γ) Ως προς το θέμα της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων κοινό τόπος όλων ήταν ότι το αντικείμενο πρέπει να παραμείνει στο Υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι τουλάχιστον παράδοξο άλλο Υπουργείο να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολιτικές (Εργασίας) και άλλο να χρηματοδοτεί (Οικονομίας).

δ) Ως προς την εκπροσώπηση της ΑΔΕΔΥ στο Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας: ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Κιούλος ενημέρωσε ότι προωθείται ορισμός εκπροσώπου από άλλο Υπουργείο. Πρότεινε να αποσταλεί έγγραφο από την ΟΣΥΠΕ στην ΑΔΕΔΥ με το οποίο να ζητείται ο ορισμός του Προέδρους της Ομοσπονδίας ως εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ.  Η πρόταση έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία. Μειοψήφησαν οι Μποσινάκος και Παπαδημητρίου οι οποίοι ζήτησαν να προταθεί άλλο πρόσωπο (μέλος του ΔΣ ή και άλλος συνάδελφος) και όχι απαραίτητα ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΕ.

ε) Κατόπιν αιτήματος της ΑΣΥ έγινε ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του Ταμείου της ΟΣΥΠΕ και ως προς την εξόφληση των οφειλών μας προς την ΑΔΕΔΥ.

στ) Τέλος, έγινε ενημέρωση σχετικά με την πρόταση που θα καταθέσει η Ομοσπονδία για την δυνατότητα ορισμού προέδρου στις Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές υπαλλήλων με βαθμό έως και Δ' (αντί για Γ', που ισχύει σήμερα). Η ΑΣΥ κατέθεσε επιπλέον πρόταση για περιορισμό στις θητείες των συναδέλφων που καταλαμβάνουν θέσεις σε αυτές τις επιτροπές, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο κατάχρησης της θέσης και αποκλεισμού κάποιων συναδέλφων από αυτές. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: