Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Το πρώτο Νομοσχέδιο της νέας Κυβέρνησης από το Υπουργείο Εργασίας

Μπορείτε να το δείτε και να σχολιάσετε έως ...σήμερα εδώ:

Αφορά τη "λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις".

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει στο άρθρο 27 και την επαναφορά της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

4 σχόλια:

Γιάννης Κοντός είπε...

Να πάρει! Δεν πρόλαβα τη "διαβούλευση".
ΥΓ: Γιατί δεν της αλλάζουν όνομα, να την πουν, ας πούμε, "δημοσιοποίηση" ; Να μην αγχωνόμαστε και μεις :-)

Ανώνυμος είπε...

Αυτή τη φορά ήταν "διαβούλευση εξπρές" λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα του Ν/Σ. Δεν μου αρέσει, αλλά δεν θα το επικρίνω. Θα επικρίνω, όμως, οποιαδήποτε προσπάθεια μεθόδευσης της ψηφοφορίας στη Βουλή. Αν δω π.χ. Π.Ν.Π., Π.Υ.Σ. και άλλες τέτοιες "Πράξεις" που γελοιοποιούν το ρόλο της Βουλής.
Λίζα Σιδέρη

Ανώνυμος είπε...

Την ίδια ώρα, ετήσια επιβάρυνση εκατομμυρίων ευρώ στους κρατικούς προϋπολογισμούς προκύπτει από άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, οι οποίες αφορούν στην «οργάνωση της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων».
Μεταξύ άλλων, προβλέπονται και τα παρακάτω:
-- Δημιουργούνται θέσεις «αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα» σε κάθε υπουργείο και ως τούτου καταβολής μισθών και στο προσωπικό που θα τους συνεπικουρεί, όπως επισημαίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ). Με τα «σημερινά δεδομένα» εκτιμά τη σχετική δαπάνη σε 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Αυξάνεται κατά 10, ο αριθμός των υπαλλήλων που αποσπώνται στα γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών. Η πρόσθετη δαπάνη, σύμφωνα με το ΓΛΚ, υπολογίζεται σε 930.000 ευρώ και αφορά στην καταβολή υπερωριακής απασχόλησης.
-- Καταβολή οδοιπορικών εξόδων στους εθελοντές που υπηρετούν την κυβέρνηση (γραφεία πρωθυπουργού, αντιπροέδρων και υπουργών)...
Μάλλον δημιουργούν και αυτοί κομματική πελατεία...

Ανώνυμος είπε...

Ίσως...
Καλό θα είναι, παντως, να έχουμε διαβάσει την αιτιολογική έκθεση των επίμαχων άρθρων (22-24), την έκθεση του ΓΛΚ και την έκθεση συνεπειών ρυθμίσεων πριν βγάλουμε συμπεράσματα. Ίσως βιάστηκες να δημοσιεύσεις το σχόλιό σου (στις 8/3) πριν διαβάσεις όλα τα σχετικά κείμενα.