Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Εκτακτη συνεδρίαση ΔΣ (4.4.2013, 2.30μμ)

Συναδέλφισσες, -οι,

Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 4 Απριλίου 2013 (2.30μμ) θα συζητηθεί το θέμα της συνέχισης, αναστολής ή οριστικής παύσης του απεργιακού μέτρου της μη διενέργειας ελέγχων από τους Επιθεωρητές Εργασίας. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο αποφασίστηκε στην ΓΣ της 23.11.2012 ως βασική μορφή αγώνα για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας. (δείτε σχετικά εδώ). Θυμίζουμε ότι τα υπόλοιπα αιτήματα μας ήταν : α) η κατάργηση των ρυθμίσεων του 4093/2012 για το Πειθαρχικό Δίκαιο β) η νομική θωράκιση των Επιθεωρητών Εργασίας γ) η κατάργηση των διαθεσιμοτήτων και η επιστροφή των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και δ) η εξαίρεση του ΣΕΠΕ από τις διαδικασίες απομείωσης δομών.

Η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων υποστήριξε τότε (και κατηγορήθηκε για αυτό ακόμη και για πρόκληση διχασμού!) ότι το μέτρο αυτό από μόνο του δεν αρκεί και ότι σε κάθε περίπτωση η απόφαση για την μορφή του αγώνα μας (αναστολή,παύση, κλιμάκωση) θα πρέπει να λαμβάνεται ΠΑΝΤΑ σε Γενικές Συνελεύσεις. 

Πάγια αρχή της ΑΣΥ ωστόσο είναι να ακούει το σύνολο των συναδέλφων (ή όσων έχουν διάθεση να μιλήσουν). Για αυτό το λόγο, και μετά την ψήφιση τροπολογίας που προβλέπει την δυνατότητα χορήγησης εξόδων κίνησης στους Επιθεωρητές Εργασίας, (δηλαδή ενδεχόμενη ικανοποίηση ενός εκ των αιτημάτων μας). σας ζητάμε να διατυπώσετε την άποψή σας σχετικά με τη σκοπιμότητα συνέχισης ή αναστολής του συγκεκριμένου μέτρου. (τηλ.επικοινωνίας 2131516408,540 ή στο e-mail: asy.yeka@gmail.com)

Να είστε σίγουροι ότι θα λάβουμε υπόψη τις απόψεις που θα διατυπωθούν για την διαμόρφωση της τελικής μας θέσης, η οποία θα κινείται στη βάση του πλαισίου αρχών μας και της εκλογικής μας διακήρυξης.

Τέλος, στη συνεδρίαση του ΔΣ θα τεθούν από την ΑΣΥ α) το θέμα της οικονομικής διαχείρισης του Συλλόγου, το οποίο σχετίζεται και με τη χορήγηση παροχών (π.χ άτοκα δάνεια προς τα μέλη του Συλλογου) και β) το θέμα της ανάθεσης μελέτης σε ιδιωτική εταιρία για τον νέο Οργανισμό του Υπουργείου.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
στο ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: