Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Παναττική απεργία 17.1.2011

 Δείτε εδώ το τρόπο που κάποιοι σύλλογοι Δημοσίων Υπαλλήλων προσπαθούν να συμμετέχουν στην Παναττική απεργία του Ιδιωτικού Τομέα, σήμερα 17.1.2011. Είναι μόνο ένα από τα μεμονωμένα παραδείγματα. Δυστυχώς, τα περισσότερα Πρωτοβάθμια Σωματεία, οι Ομοσπονδίες και φυσικά η ΑΔΕΔΥ (δείτε εδώ) σφυρίζουν αδιάφορα. Υπνος βάθυς...Και φυσικά στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δε κινείται φύλλο. Αλλωστε, είμαστε το επισπεύδον Υπουργείο κάθε αντεργατικής νομοθετικής πρωτοβουλίας...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ειναι λοιπον οι ξεπουλημενες ηγεσιες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ εριξαν τις μασκες.

Από τα παραπάνω, εύκολα μπορεί κάποιος να βγάλει το συμπέρασμα, ότι η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου (η οποία αποτελείται από ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ ,εκπροσώπους της ολιγαρχίας του πλούτου πχ ΣΕΒ, την ΕΕ και το ΔΝΤ), σκοπεύει να εντείνει την επίθεση.

Όλοι μας συνειδητοποιούμε ότι χωρίς αντίσταση αλλά και οργανωμένη λαική αντεπίθεση θα μας ισοπεδώσουν.

Όλοι μας συνειδητοποιούμε ότι οι όποιες αυταπάτες υπήρχαν τελείωσαν.Αποκαλύπτεται ο αποκρουστικός χαρακτήρας της Ευρωπαικής Ένωσης και της συμφωνίας του Μάαστριχτ καθώς και οι ψεύτικες υποσχέσεις «ότι οι Ελληνες θα τρώνε με χρυσά κουτάλια».

Κάθε μέρα γίνεται πιο φανερό ότι ο λαός μας δεν αντέχει άλλο την καταστροφή που επιφέρει η συνέχιση της παραμονής μας στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ.

Κάθε μέρα γίνεται πιο φανερό ότι το δίλημμα που μπαίνει αντικειμενικά πλέον είναι:Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ.

Ή θα οργανώσουμε την οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική σε μια νέα απελευθερωτική μη εκμεταλλευτική βάση για να ανήκει ο πλούτος στους εργαζόμενους που τον παράγουν,

Ή θα υποταχθούμε στις πολιτικές ακραίας εκμετάλλευσης και στο σφαγείο κάθε είδους δικαιώματος,κάθε είδους κατάκτησης.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το προηγούμενο σχόλιο.

Όμως, πέρα από το τι θέλουμε (ουτοπία ή μη ας το αφήσουμε τώρα),

(α) θα πρέπει πάντα να είμαστε από πριν έτοιμοι για το τι κάνουμε αμέσως μετά από μια επιτυχημένη ανατροπή της, με δημοκρατικό προσωπείο, χούντας. Αν έχει εξαντληθεί η δυναμική της λαϊκής εξέγερσης (λέμε τώρα...) χωρίς πολύ εγκαίρως να υπάρχουν εναλλακτικές και ευέλικτες λύσεις για βασικούς θεσμούς-στυλοβάτες κάθε εξουσιαστικής δομής, μέσω της βίας και αστυνόμευσης σώματος και πνεύματος (αστυνομία, δικαιοσύνη, εκπαίδευση, εκκλησία κλπ), χωρίς έγκαιρη καταστροφή οικονομικών προνομίων, ερεισμάτων και διαπλεκόμενων που στηρίζουν και ανακλώνται στην πολιτική διακυβέρνηση και τη νομιμοποίηση της εκμετάλλευσης, τότε τα "μαύρα μέτωπα" θα επανακάμψουν, καλύτερα προσαρμοσμένα και πιο δυνατά.

(β) αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι τι επιδιώκουμε, αλλά ***πώς*** το επιδιώκουμε. Με ελευθερία όλων, χειραφέτηση, αυτοοργάνωση, απαλειφή των "προβατίσιων" συνηθειών μας. Καμία καταπίεση στο όνομα του δικαίου των περισσότερων, μίας αυτοθεωρούμενης πρωτοπορίας ή των πιο δυνατών. Αν τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι παρόμοια με αυτών που θέλουμε να βάλουμε στο χρονοντούλαπο -πχ μια "προσωρινή επαναστατική κυβέρνηση" που θα κατέχει τη γνώση, τη διαίσθηση και την ικανότητα να αποφασίζει εν ονόματι όλων μας, χωρίς να διαφθαρεί από την εξουσία -, τότε απλώς πάμε για αλλαγή φρουράς.

Κανείς δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια, κανείς δεν δικαιούται να επιβάλει στους συνανθρώπους του τις απόψεις του, να θεωρεί ότι οι αντιλήψεις του είναι η πραγματικότητα - ούτε καν μια "λαϊκή εξουσία".

Χωρίς πρόνοια για αμεσοδημοκρατικές δικλείδες ασφαλείας, θα μας γύριζε το πιο πιθανό από κει που ήρθαμε. Και είναι και άλλα πολλά.

Τέλος, ας έχουμε και κάτι άλλο στα υπόψη. Μπορεί η αλλαγή και η άλωση να έρθει άπαξ, μπορεί και όχι. Μπορεί όμως να έρθει η φθορά και το ροκάνισμα, σταδιακά, ενόψει της τελικής πτώσης. Ίσως. Δεν προχωράμε με εγχειρίδια, ούτε με σοφά λόγια των προηγούμενων αιώνων.

Πάρα πολλά για ένα σχόλιο. Προτείνω να αρχίσει ένας διάλογος στο ιστολόγιο για "την ημέρα πριν και την ημέρα μετά"

Ανώνυμος είπε...

Καλα ολα αυτα αλλα δειτε και αυτο:
ΕΓΓΡΑΦΟ - ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ»
Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις!
Αποκαλυπτική καταγγελία του ΠΑΜΕ: Στο τραπέζι των «κοινωνικών εταίρων» βρέθηκε πρόταση που υπονομεύει κάθε Συλλογική Σύμβαση. Ανοίγει ο δρόμος για την απόλυτη κυριαρχία των ατομικών διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία

Θέλουν να καταργήσουν τις Συμβάσεις και μάλιστα με νόμο! Αυτό προωθούν οι «κοινωνικοί εταίροι» στο διάλογο - απάτη που έχουν στήσει με τη ΓΣΕΕ. Αυτό αποκάλυψε χτες το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, παρουσιάζοντας έγγραφο - φωτιά το οποίο βρέθηκε στο τραπέζι του «διαλόγου» κατά την πρώτη συνάντηση των «κοινωνικών εταίρων» την Τετάρτη στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

Το έγγραφο - βόμβα, το οποίο έχει μάλιστα συνταχθεί υπό τη μορφή προσθήκης στο βασικό νόμο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις (ν. 1876/1990), φέρει τον τίτλο «Αναστολή ισχύος κλαδικών - ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων». Από το περιεχόμενό του βεβαιώνεται πως στο στόχαστρο των «εταίρων» μπαίνει κάθε συλλογική διαπραγμάτευση και κατοχύρωση των εργαζομένων, επιδιώκουν να καταργήσουν όλες τις Συμβάσεις και να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στην καταστροφή. Θέλουν αποκλειστική εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων από μηδενική βάση ώστε να επιβάλουν οι εργοδότες πιο άθλιους όρους εργασίας.

Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός. Να πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από τους ίδιους τους εργαζόμενους.