Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

[Μια διευκρίνηση στο άρθρο που ακολουθεί:  Δεν πρόκειται ακριβώς για απολύσεις, δεν είναι αυτός ο σκοπός της κυβέρνησης.  Όπως δήλωσε ο Παπαδήμος, «Όταν έχεις πολιτική περιστολής των δαπανών μπορεί να μειωθούν και θέσεις εργασίας».  Για να μην παρεξηγούμε...]

Παράθυρο για απολύσεις ανοίγει η αξιολόγηση στο Δημόσιο

Στην επόμενη κυβέρνηση η «καυτή πατάτα»


Ακόμη και σε απολύσεις μπορεί να οδηγήσει η διαδικασία αξιολόγησης φορέων που αποφασίστηκε από τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, στην περίπτωση κατάργησης οργανικών θέσεων.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν:
  • Υπουργεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εποπτείας τους
  • Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, Ενημέρωσης
  • Αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες
  • Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
  • Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές
  • Οι ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Κεφ. Α΄ του Ν3429/2005 εφόσον απασχολούν τουλάχιστον 30 εργαζόμενους.

Σε πρώτη φάση, η διαδικασία θα οδηγήσει σε κατάργηση ανενεργών τμημάτων και μονάδων άνευ ουσιαστικού αντικειμένου και σε δεύτερο στάδιο θα προχωρήσει η αξιολόγηση του προσωπικού.

Όσοι κριθούν ικανοί και αποδοτικοί προβλέπεται να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες που έχουν ελλείψεις, για τους υπόλοιπους ανοίγει η πόρτα της εξόδου.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία αναμένεται να αρχίσει μετά από τουλάχιστον τρεις μήνες, οπότε η «καυτή πατάτα» περνάει στην επόμενη κυβέρνηση.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί και για το έργο αυτό έχει συσταθεί Ομάδα Εργασίας, η οποία σε συνεργασία με τους γάλλους εμπειρογνώμονες της task force θα καταλήξουν μέσα στους επόμενους μήνες στο πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνουν οι κρίσεις.

Στόχος είναι η αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2012.


Από: tanea.gr, Πέμπτη 12 Ιαν. 2012 10:18

Δεν υπάρχουν σχόλια: