Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 22.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΩΣ ΤΟ 2014 ΤΟ ΔΝΤ !

ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΟΡΕΞΗ...

 Σχεδόν 50.000 πρέπει να είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο έως το 2014, σύμφωνα με την ήδη προσχεδιασμένη απαίτηση της τρόϊκας εξωτερικού.  

Το σχετικό μήνυμα προς τους ντόπιους τροϊκανούς στάλθηκε από τώρα, "εκ παραδρομής" όπως λένε σήμερα.  Το έχουμε ξαναδεί το έργο.


Πιο αναλυτικά, αργά το βράδυ της Δευτέρας, το ΔΝΤ έκανε λόγο για αίτημα που προωθήθηκε «εκ παραδρομής» στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Τα Νέα".  Δηλαδή, εννοούν στην πραγματικότητα, στάλθηκε εκτός προγραμματισμού, φέτος αντί του χρόνου.  Καλό είναι να προετοιμαζόμαστε αλλά και να νουθετούμαστε που και που, σαν καλά και υποτακτικά παιδιά.

Με την ευκαιρία οι εγχώριοι άρχοντες διαρρέουν ότι "δεν αποκλείεται το θέμα των απευθείας απολύσεων στο Δημόσιο να επανέλθει σε επόμενους ελέγχους των εκπροσώπων της τρόικας, ιδίως αν δεν τρέξει άμεσα η απόφαση για τη διαθεσιμότητα 2.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους.".    Έτσι, για να μην κουνιόμαστε.  Σαν να λέμε, θυσιάζουμε τώρα βρε αδελφέ 2.000 συναδέλφους μας για να μην μας ζητήσουν του χρόνου διπλάσιες απολύσεις, επί ποινή.  Η τακτική των κοινωνικών αυτοματισμών και του κανιβαλισμού είναι το χαρτί που παίζουν κατά κόρον τελευταία. 

Η είδηση όπως δημοσιεύτηκε στα Νέα, 20 Νοεμβρίου 2012:


«Μας συγχωρείτε, λάθος», λέει το ΔΝΤ για το email-φωτιά.  
Συναγερμός, όταν ηλεκτρονικό μήνυμα ζητούσε 22.000 επιπλέον απολύσεις
 
Συνθήκες εμπλοκής στο παρά ένα της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα δανειοδότησης απείλησε να δημιουργήσει η αιφνιδιαστική απαίτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για απολύσεις 22.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2014, πέραν του αριθμού των 27.000 που προβλέπεται να υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας το ίδιο διάστημα, βάσει της συμφωνίας που έχει εγκρίνει η Βουλή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αισιοδοξούν ότι το μείζον θέμα με τη χρηματοδότηση της χώρας θα λυθεί σήμερα και θα υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα τόσο για την καταβολή των 31,5 δισ. ευρώ όσο και για το υπόλοιπο των 13 δισ. ευρώ που εκκρεμεί για το 2012. Η χθεσινή παρέμβαση του ΔΝΤ ωστόσο αναγκάζει το κυβερνητικό επιτελείο να διατηρήσει τις επιφυλάξεις του ως προς την τελική θέση της Κριστίν Λαγκάρντ στο σημερινό Eurogroup. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού δεν απέκλειαν ότι ίσως το αίτημα για απευθείας απολύσεις στο Δημόσιο να επανήλθε ως πρόσχημα για να επιμείνει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ στη διαμάχη της με τη Γερμανία σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με αποτέλεσμα να μη ληφθούν ούτε σήμερα αποφάσεις. Μπροστά σε ένα τέτοιο αδιέξοδο, κυβερνητικές πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει αύριο Τετάρτη έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής των 17 της ευρωζώνης. Γι' αυτόν τον λόγο ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται από αύριο το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, αντί για την Πέμπτη που θα ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2014-2020. 
«Εκ παραδρομής». 
Αργά χθες το βράδυ πληροφορίες ανέφεραν ότι το ΔΝΤ αναδιπλώθηκε και έκανε λόγο για αίτημα που προωθήθηκε «εκ παραδρομής» στην Αθήνα. Νωρίτερα χθες η κυβέρνηση είχε απορρίψει με κατηγορηματικό τρόπο την ξαφνική απαίτηση - «πρόκειται για όρο που όχι μόνον δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός, αλλά δεν συζητείται καν», ήταν η απάντηση που μεταφέρθηκε σε ανώτατο επίπεδο. Η απαίτηση, πάντως, η οποία είχε συμπεριληφεί σε email με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που απέστειλαν λίγο μετά το μεσημέρι τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, προκάλεσε αναταραχή στο κυβερνητικό επιτελείο. Το ηλεκτρονικό μήνυμα προωθήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών από τον επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα, ενώ ακολούθησε μίνι τηλεφωνική σύσκεψη του Αντ. Σαμαρά με τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη. Το ζήτημα συζητήθηκε και στη βραδινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δύο αρχηγούς, οι οποίοι επίσης τόνισαν ότι η αιφνιδιαστική απαίτηση κινείται εκτός του πλαισίου της συμφωνίας και δεν συζητείται από ελληνικής πλευράς. 
Ο Μπομπ Τράα κλήθηκε χθες το απόγευμα εσπευσμένα στο υπουργείο Οικονομικών και ενημερώθηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Μέργο για την αρνητική απάντηση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ διαμηνύθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα από την πλευρά των δανειστών, συνεπώς και του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση επιμένει ότι το σχέδιο της διαθεσιμότητας, σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις δημοσίων υπαλλήλων και την περιορισμό των νέων προσλήψεων, θα έχει αποτέλεσμα και θα οδηγήσει το 2015 σε μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο κατά 150.000 υπαλλήλους.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ. 
Ο συναγερμός στην κυβέρνηση μπορεί να έληξε τη νύχτα, με τις διευκρινίσεις του ΔΝΤ, αλλά κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν το θέμα των απευθείας απολύσεων στο Δημόσιο να επανέλθει σε επόμενους ελέγχους των εκπροσώπων της τρόικας, ιδίως αν δεν τρέξει άμεσα η απόφαση για τη διαθεσιμότητα 2.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους. Τα ίδια στελέχη υπενθύμισαν επίσης ότι με ένα email άνοιξε από τους δανειστές τον περασμένο Αύγουστο και το ζήτημα των νέων αλλαγών στα εργασιακά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΤΣΙΝΗΣ

Πηγή: Τα Νέα, 20 Νοεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: