Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Συναντήσεις με Υπουργό και Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ

Το ΔΣ του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ κ.Κανδαράκη την Τετάρτη 14.11.2012 και με τον Υπουργό κ. Βρούτση την Πέμπτη 15.11.2012. 

Τα θέματα που τέθηκαν σε αυτές τις συναντήσεις ήταν:

α) Η πλήρης αντίθεση του Συλλόγου μας με τα τελευταία μέτρα που αφορούν περικοπές-απολύσεις-πειθαρχικό δίκαιο
β) Οι διαθεσιμότητες-απολύσεις των συναδέλφων ΙΔΑΧ ΔΕ
γ)Η νομική θωράκιση των Επιθεωρητών Εργασίας
δ) Η χορήγηση εξόδων κίνησης

Τα κυριότερα σημεία των απαντήσεων που δόθηκαν από την πολιτική ηγεσία σε αυτές τις συναντήσεις είναι τα εξής:

α) Για τις απολύσεις των ΙΔΑΧ ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού: Ο Υπουργός και ο Ειδικός επανέλαβαν όσα είχε αναφέρει και ο Υφυπουργός περί προσπάθειας για εξαίρεση του ΣΕΠΕ από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Ωστόσο, ενώ ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο Ειδικός και ο Υπουργός μίλησαν για προσπάθεια και επαφές με τον Υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Μανιτάκη. Τα ονόματα ωστόσο θα αποσταλλούν στο ΥΠ.ΔΙΟΙΚ.ΜΕΤ τη Δευτέρα το μεσημέρι.
Τα συμπεράσματα δικά σας...Σίγουρα και οι τρεις "αναγνωρίζουν το πρόβλημα και τη δυσλειτουργία που προκαλειται στο ΣΕΠΕ". 

β) Για τη νομική θωράκιση των Επιθεωρητών Εργασίας, υπήρξε δέσμευση ότι εντός του έτους θα προωθηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις με σκοπό να αποκτήσει το ΣΕΠΕ καθεστώς τύπου ΣΔΟΕ, ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα του ελέγχου. Ζητήθηκε από τον Υπουργό, τυχόν δική μας συμβολή με ιδέες, συγκεκριμένες διατάξεις που θα θέλαμε να συμπεριληφθούν σε αυτή την πρωτοβουλία, ενώ ο Ειδικός Γραμματέας μας διαβεβαίωσε ότι θα ζητηθεί η γνώμη μας πριν την τελική διαμόρφωση των σχετικών ρυθμίσεων.

γ) Για τα τα έξοδα κίνησης, ο Ειδικός Γραμματέας προτίθεται να προτείνει είτε χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών είτε χρηματοδότηση των εξόδων κίνησης από το 20% των εισπραχθέντων προστίμων. Ο Υπουργός απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα και υποστήριξε ότι το ΣΕΠΕ αναβαθμίζεται με το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής, και την απόκτηση υπηρεσιακών αυτοκινήτων...

Σε γενικές γραμμές εκφράστηκαν καλές προθέσεις, διάθεση για προσπάθεια και στήριξη του ΣΕΠΕ κτλ...Βέβαια, εκτός συνταρακτικού απροόπτου (π.χ να μετανοήσει ο Νομοθέτης και να πάρει πίσω τα μέτρα) από τη Δευτέρα, το ΣΕΠΕ θα ειναι κατά τι μικροτερο, οι Επιθεωρητές στο έλεος του κάθε εργοδότη, οι εργαζόμενοι απροστάτευτοι και εμείς θα περιμένουμε καρτερικά την επιτυχία της προσπάθειας  της πολιτικής μας ηγεσίας...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ψευτο-δεσμεύσεις του υφυπουργού και η αναίρεση τους από τον υπουργό φανερώνουν το πόσο σαθρή είναι η πρακτική, που και εσείς συνάδελφοι της ΑΣΥ, στηρίξατε εδώ και μέρες, μαζί με την ΠΑΣΚΕ, για "εξαίρεση" του ΣΕΠΕ.

Όπως έγραψαν σωστά οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ για όσους μας υπόσχονται διάφορα:

"...είναι οι ίδιοι άνθρωποι που χρόνια ολόκληρα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η λύση δεν ήταν να διεκδικούμε ανθρώπινους βασικούς μισθούς, αλλά να εξασφαλίζουμε με δικές τους παρασκηνιακές συμφωνίες με την πολιτική ηγεσία διάφορα επιδόματα (ελεγκτικό, προσωπική διαφορά, ΑΣΕ, κτλ)....Αν δεν αντιδράσουμε αποφασιστικά σήμερα που «καίγεται το σπίτι του γείτονα», αύριο που θα έρθει η ώρα των υπηρεσιών που πιθανόν σήμερα να εξαιρεθούν και των υπόλοιπων ειδικοτήτων, θα είναι πολύ αργά. Η κρεατομηχανή θα είναι ήδη σε πλήρη λειτουργία."

Μυαλό όμως δεν βάζετε και εξακολουθείτε να καλλιεργείτε αυταπάτες στους συναδέλφους γράφοντας ότι: "και οι τρεις [της πολιτικής ηγεσίας] αναγνωρίζουν το πρόβλημα και τη δυσλειτουργία που προκαλειται στο ΣΕΠΕ."
Μα είναι μέλη της πολιτικής ηγεσίας που τσακίζει τους εργαζόμενους, που νομοθέτησε τις διαθεσιμότητες-απολύσεις, κτλ! Το κυρίαρχο γι' αυτούς δεν είναι να λειτουργήσει η μια ή η άλλη δομή αποτελεσματικά, αλλά να προωθηθούν οι κεντρικοί κυβερνητικοί στόχοι.

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για την ΑΣΥ πρέπει να συμφωνήσω με τον "Πέτρο", όσο και αν διαφωνώ μαζί του σε βασικά θέματα ιδεολογίας.

Και εγώ περίμενα κάτι διαφορετικό.

Νίκος Μποσινάκος είπε...

"και οι τρεις [της πολιτικής ηγεσίας] αναγνωρίζουν το πρόβλημα και τη δυσλειτουργία που προκαλειται στο ΣΕΠΕ." Η συγκεκριμένη φράση σε συνδυασμό με το υπόλοιπο κείμενο, για όσους καταλαβαίνουν, είναι ειρωνική. Όσο για την εξαίρεση, οι σύντροφοι του ΠΑΜΕ δηλαδή θα σφύριζαν αδιάφορα για το άμεσο πρόβλημα των συναδέλφων που χάνουν τη δουλειά τους; Εμείς όλο το προηγούμενο διάστημα καλούσαμε σε ενεργοποίηση και αγώνα διαρκείας για την αποτροπή των μέτρων. Τώρα ΠΑΛΙ καλούμε όλους και ειδικά όσους θίγονται άμεσα να μπούν μπροστα σε συλλογικούς αγώνες. Η "εξαίρεση" δεν αναιρεί τη συλλογική διεκδίκηση. Πότε θα σταματησουμε να διασπάμε τις δυναμεις μας βλέποντας τα όλα άσπρο-μαύρο;