Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Εμείς τι κάνουμε ;


Δημοσιεύουμε κείμενο που μας έστειλε συνάδελφος. Το ιστολόγιο είναι ανοικτό σε παρόμοια κείμενα, συναδέλφων ή μη, τα οποία μπορείτε να στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: asy.yeka@gmail.com
 "Οι απόψεις των ανώνυμων συγγραφέων/σχολιαστών, ή όσων δημοσιεύουν επώνυμα κείμενα με όνομα διαφορετικό της διαχείρισης του ιστολογίου (transistor69),  δεν εκφράζουν αναγκαστικά τις απόψεις του ιστολογίου της ΑΣΥ. Αυτές διαμορφώνονται αφού συζητηθούν και συμφωνηθούν στις συνελεύσεις μας ή με άλλες συλλογικές διαδικασίες (π.χ. ανταλλαγή ηλ.μηνυμάτων) και φέρουν την υπογραφή Α.Σ.Υ. 

Του Μανώλη Παπαδόπουλου



Σήμερα (5.11.2012) στις 3 μμ είχαμε μια άτυπη συνέλευση στην αίθουσα Σαμαράκη για να συζητήσουμε , το τι θα γίνει με την σύγκλιση της ΓΣ και το τι στάση θα κρατήσουμε πριν και μετά την διαφαινόμενη υπερψήφιση από την συγκυβέρνηση ,της κατεδάφισης του υπολοίπου 50% του μισθού μας και ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος τις συντάξεις , τα εργασιακά δικαιώματα , την υγεία και την παιδεία κλπ .
Ο πρόεδρος του συλλόγου μας είπε ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν υπερψήφισε την σύγκλιση της ΓΣ , καθώς και η συγκέντρωση των απαιτούμενων υπογραφών εκ μέρους των συναδέλφων δεν κατέστη δυνατή.  
Επομένως αφού η σύγκλιση της ΓΣ δεν κατέστη δυνατή με αυτούς τους δύο μοναδικούς τρόπους , θα γίνει αφού ψηφιστούν τα μέτρα στην Βουλή !
Εδώ και ένα μήνα το ΠΑΜΕ και η ΑΣΥ είχαν ζητήσει την σύγκλιση της έκτακτης ΓΣ αλλά ούτε το Δ/Σ του συλλόγου το υπερψήφισε ούτε οι συνάδελφοι υπέγραψαν *.

Περαστικά μας συνάδελφοι ! Ας προσέχαμε !
Τι να πω τώρα ;
Να πω ότι αυτοί που μαζευτήκαμε σήμερα είμαστε καμιά τριανταριά ! Όσοι ακριβώς είμαστε και στις καταλήψεις προ καιρού!
Να πω ότι ο σύλλογος έχει πολύ ποιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί , όπως οι προσπάθειες να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου η οποία όμως δεν εμφανίζεται , ή με το ILO .
Να πω ότι το επίπεδο της συζήτησης έφτασε σε σημείο προσωπικής αντιπαράθεσης .
Να πω ότι για να μην μαζεύεται ο κόσμος μάλλον το θέμα δεν τον αφορά.
Να πω ότι μάλλον το βιοποριστικό πρόβλημα το έχουν λύσει οι συνάδελφοι που δεν εμφανίζονται και δουλεύουν καθαρά από χόμπι .
Να πω ότι είναι απογοητευμένος ο κόσμος από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις .
Να πω ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται να αντιδράσει για λόγους οικονομικούς .
Να πω ότι δεν ενδιαφέρει τον κόσμο η έκβαση των όποιων αντιδράσεων διότι έχει προεξοφλήσει το αποτέλεσμα της όλης κατάστασης .
Τι να πω και τι να υποθέσω κυρίες και κύριοι συνάδελφοι .
Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι έρχονται 2,000 απολύσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς , 25,000 άτομα σε καθεστώς εφεδρείας μέσα στο 2013 και 150,000 απολύσεις μέχρι το 2015 .
Θα περικοπεί το επίδομα γάμου , οι πρόσθετες παροχές ( όποιες υπάρχουν ) , θα μειωθούν οι μισθοί κλιμακωτά 5% μέχρι τα 1,000 ευρώ μικτά , 10% 1001 - 1500 μικτά , 15% 1,501-2,000 μικτά κλπ.
Θα αυξηθούν οι εισφορές με την εξομοίωση των παλαιών και νέων εργαζομένων , θα αυξηθούν όλα τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση κατά 2 χρόνια , θα κοπεί το ΕΚΑΣ σε όσους είναι κάτω των 64 ετών .
Θα καταργηθούν τα όποια δώρα και επίδομα έχει απομείνει , θα εξαφανιστεί τελείως το αφορολόγητο καθώς και οι όποιες εκπτώσεις δαπανών υπάρχουν ( Τόκοι στεγαστικού , ενοίκια , φροντιστήρια κλπ ) .
Θα εξομοιωθεί ο φόρος στην υγραεριοκίνηση με αυτήν του πετρελαίου κίνησης .
Ο πρώτος συντελεστής ΦΜΥ ξεκινά από 21% .
Τα παιδιά θα είναι τεκμήρια .
Θα αυξηθεί το ηλεκτρικό 15% τουλάχιστον , θα καταργηθούν τα χαμηλά τιμολόγια της ΔΕΗ , θα μπουν νέοι φόροι στα ακίνητα που θα φτάνουν στο 4% ( με το νέο έτος το χαράτσι θα σας φανεί απαλό σαν χάδι ) , νέα πιστοποιητικά τα οποία θα έχουν διάρκεια από 2-4 χρόνια και όχι 10 .
Θα εξομοιωθούν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων με τις εμπορικές , θα φορολογηθούν και τα κοτέτσια .
Θα καταργηθεί η ΕΓΣΣΕ και δεν θυμάμαι τι άλλο διάβασα από το τρίτο μνημόνιο .
Αν έστω αυτοί οι λόγοι δεν σας κινητοποιούν ή δεν σας αφορούν , πείτε το μου να ξέρω κυρίες και κύριοι συνάδελφοι , τουλάχιστον να σταματήσω να σας ζαλίζω με τα γραφόμενά μου , διότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που ελέγχουν την ΓΕΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ θα είναι αγωνιστικά μέσα !!!

*(Σχόλιο της ΑΣΥ: Η διαδικασία συλλογής υπογραφών δεν ξεκίνησε καν. Από πλευράς ΑΣΥ θεώρηθηκε καλύτερο μια τέτοια κίνηση να προέλθει από πρωτοβουλία μελών του Συλλόγου)
*

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπαδόπουλε, συμφωνώ μαζί σας στο ερώτημα που θέσατε κατά τη διάρκεια της "άτυπης" Γ.Σ."τι νόημα έχει αυτή η άτυπη Συνέλευση" και γιατί δεν γίνεται μία "κανονική" Γ.Σ. πριν ψηφιστούν τα μέτρα. Τα σχόλια που ακούστηκαν για αυτήν την παρέμβασή σας μου δημιούργησαν θλίψη για το επίπεδο των συναδέλφων που τα έκαναν.

Ανώνυμος είπε...

Ο συνάδελφος είναι σωστός. Αλλά δεν βλέπω φως από τους υπόλοιπους. Πολύ υποταγή έχει πέσει