Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

24ωρη απεργία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης-Επαναλαμβανόμενες 48ωρες στο ΤΕΕ

Κάποιοι συνεχίζουν και μετά τη ψήφιση των μέτρων, δείχνοντας το δρόμο και στους υπόλοιπους...
Ο αγώνας πρέπει ΤΩΡΑ να συνεχιστεί. Για να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, ΠΡΕΠΕΙ αυτοί που καλούνται να τα εφαρμόσουν (οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, δηλαδή) να αρνηθούν!

Δείτε παρακάτω τις αποφάσεις των Σωματείων.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΟΓΕΔΥ)
ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ
Αχαρνών 2 Αθήνα Τ.Κ. 10176
Τηλ.:210-5234189, 210-2124041
FAX: 210-5232240
e-mail:ax2u128@minagric.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

(ΠΟΣΕΥΓ)
Αχαρνών 2 Τ.Κ. 10176Αθήνα
Τηλ.:210-5234189, 210-2124041
FΑΧ: 210-5232240
e-mail: ax2u128@minagric.gr


Αθήνα 14-11-2012
Αρ. πρωτ.: 701

ΠΡΟΣ: Α΄ βάθμια Σωματεία –
Μέλη των ΠΟΓΕΔΥ –
και ΠΟΓΕΔΥ

Κ Α Τ Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν

Σας κάνουμε γνωστό ότι η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠ.Α.Α.Τ. Ν. Αττικής που συγκλήθηκε σήμερα στην Αθήνα, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας όλων των υπαλλήλων του ΥΠΑΑΤ την Πέμπτη 15/11/2012. Η Γενική Συνέλευση εκτίμησε ότι η επιτυχία της απεργίας προϋποθέτει την άμεση συμμετοχή και εφαρμογή από το σύνολο των εργαζομένων και γι’ αυτό το λόγο προβλέπει τη σύγκληση επαναλαμβανόμενων Γενικών Συνελεύσεων. Την Πέμπτη 15/11/2012 και κατά τη διάρκεια της απεργίας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Γενική Συνέλευση για την εκτίμηση της κατάστασης και ανάλογες τέτοιες Γενικές Συνελεύσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά. Ήδη λαμβάνονται τα πρώτα μέτρα για την απεργία ώστε να έχει καθολική επιτυχία, όπως είναι η έκδοση δελτίων τύπου, η δημιουργία επιτροπών αγώνα κ.ά.

Το πρώτο αίτημα της παραπάνω κινητοποίησης είναι το μπλοκάρισμα των διαδικασιών του πρόσφατου νόμου 4390/2012 ώστε να αποτραπεί η εφαρμογή των απολύσεων των συναδέλφων Ι.Δ.Α.Χ. Οι απολύσεις αυτές, εφόσον πραγματοποιηθούν, θα ανοίξουν την κερκόπορτα της γενίκευσης των αντιλαϊκών και αντιϋπαλληλικών μέτρων που προβλέπει για το σύνολο των Δ.Υ, όλων των κατηγοριών και κλάδων μέσω της αξιολόγησης-κατάργησης υπηρεσιών και της αξιολόγησης των Δ.Υ. Η Γενική Συνέλευση επισημαίνει ότι οι παραπάνω απολύσεις και η γενίκευσή τους θα υλοποιήσουν τον στόχο της τρικομματικής κυβέρνησης για απολύσεις 150.000 ΔΥ μέχρι το 2015 και για το λόγο αυτό κανένας Δ.Υ δεν πρέπει να θεωρεί ότι είναι στο απυρόβλητο.

Θεωρούμε ότι η φύση αυτών των μέτρων και η επίδρασή τους σε συναδέλφους όλων των κλάδων και κατηγοριών Δ.Υ. πρέπει να βρει την καθολική αντίσταση από το σύνολο των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργάνων του ΥΠΑΑΤ και γενικότερα των Δ.Υ. Για το λόγο αυτό η Γενική Συνέλευση καλεί τις διοικήσεις των παραπάνω οργάνων να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και μέτρα συντονισμού, ώστε να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση για την ανατροπή αυτού του Νόμου. Στο ίδιο πλαίσιο η Γενική Συνέλευση καλεί να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και τα σωματεία των εποπτευόμενων Οργανισμών του ΥΠΑΑΤ και εκδηλώνει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και άλλων φορέων που ήδη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με το ίδιο πλαίσιο αιτημάτων.

Τα Δ.Σ των ΠΟΣΕΥΓΕ και ΠΟΓΕΔΥ δηλώνουν ότι συμφωνούν και αποδέχονται την παραπάνω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων του ΥΠΑΑΤ Ν. Αττικής και σας καλούν να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα για τη γενίκευση αντίστοιχων αποφάσεων για το σύνολο των μελών σας.-


Για τα Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ
14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012
 
Αθήνα 14 Νοέμβρη 2012
Η συνέλευση των εργαζόμενων στο ΤΕΕ στις 14 Νοεμβρίου αποφάσισε να κηρύξει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινώντας από Δευτέρα 19 Νοέμβρη με αιτήματα:
 
  • Να παρθούν πίσω όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι
  • Καμιά διαθεσιμότητα καμιά απόλυση στο δημόσιο
  • Πλήρης κάλυψη των αναγκών των εργαζόμενων σε παιδεία υγεία αξιοπρεπή διαβίωση.
  • Πλήρης κάλυψη των οικονομικών του ΤΕΕ από το δημόσιο μετά την κατάργηση της χρηματοδότησης του.
 
Αναλαμβάνει να καλέσει σε σύσκεψη εργαζόμενους και συνδικαλιστές στο δημόσιο για κοινή δράση στην κατεύθυνση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την κατάργηση των μνημονίων.
 
Αποφασίζει να γίνει την Τρίτη 20 Νοέμβρη συγκέντρωση μπροστά στο ΤΕΕ στις 10πμ και διαδήλωση στο ΥΠΟΜΕΔΙ με συγκέντρωση εργαζομένων και συνάντηση με τον Υπουργό και συνέλευση την ίδια μέρα για αποφάσεις.
 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο ΤΕΕ να συμμετέχουν στη απεργία και την διαδήλωση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην περιφρούρηση της απεργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: