Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Κείμενο συναδέλφου



Δημοσιεύουμε κείμενο που μας έστειλε συνάδελφος. Το ιστολόγιο είναι ανοικτό σε παρόμοια κείμενα, συναδέλφων ή μη, τα οποία μπορείτε να στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: asy.yeka@gmail.com
 "Οι απόψεις των ανώνυμων συγγραφέων/σχολιαστών, ή όσων δημοσιεύουν επώνυμα κείμενα με όνομα διαφορετικό της διαχείρισης του ιστολογίου (transistor69),  δεν εκφράζουν αναγκαστικά τις απόψεις του ιστολογίου της ΑΣΥ. Αυτές διαμορφώνονται αφού συζητηθούν και συμφωνηθούν στις συνελεύσεις μας ή με άλλες συλλογικές διαδικασίες (π.χ. ανταλλαγή ηλ.μηνυμάτων) και φέρουν την υπογραφή Α.Σ.Υ. 

Του Μ.Παπαδόπουλου.

Σήμερα το μεσημέρι στην είσοδο του Υπουργείου, έγινε μια άτυπη συγκέντρωση , της παράταξης ΑΣΥ , με στόχο να μαζευτούν υπογραφές ως συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα και να δούμε τι κινητοποιήσεις και τι μέτρα να πάρουμε απέναντι στην λαίλαπα των μνημονίων . Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ , οι οποίοι ανέφεραν το πόση μεγάλη σημασία έχει η συμμετοχή των εργαζομένων στην 48 ωρη απεργία που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα , πριν και κατά την διάρκεια της ψήφισης στην Βουλή των νέων περικοπών . Όλος ο κόσμος που συμμετείχε εξέφρασε την απορία : Τι πέτυχε το συνδικαλιστικό κίνημα μέχρι σήμερα , αν και οι εργαζόμενοι έχουν χάσει έναν μισθό τα τελευταία 2 χρόνια ; Τα τρία εκλεγμένα μέλη της ΑΣΥ είπαν ότι σήμερα το μεσημέρι θα έθεταν στον σύλλογο θέμα για την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης , αλλά η σύγκλισή της δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς . Η μέχρι τώρα εμπειρία μας λέει ότι η ΓΣ δεν συγκαλείται επειδή ο σύλλογος δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα των συναδέλφων που θα έλθουν από την επαρχεία .
Για μένα το μεγάλο θέμα είναι : Μετά την επιτυχημένη 48 ωρη απεργία τι ;
Αγωνιστικά μέσα ;
Αυτό δεν γίνεται επ ' ακριβώς μέχρι σήμερα ; Τέλος η κοροϊδία κυρίες και κύριοι συνάδελφοι . Αν σήμερα οι συνδικαλιστικές παρατάξεις δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον κομματικό εναγκαλισμό και εξακολουθούν να παίζουν το στενό κομματικό παιχνίδι , λυπάμαι πολύ για λογαριασμό τους . Δεν εκπροσωπούν κανέναν από εμάς .
 Η ΓΣ θα γίνει έστω και αν πρέπει να αναρτηθούν στο διαδίκτυο οι όποιες προτάσεις των συναδέλφων και η ψηφοφορία να γίνει στα κατά τόπους ΣΕΠΕ – ΚΕΠΕΚ - ΤΤΥΕ και να σταλούν οι ψήφοι σε ένα έγγραφο με τα ονοματεπώνυμα και τις υπογραφές των συναδέλφων με fax στα κεντρικά στην Πειραιώς .
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι μας έχουν χωρίσει σε βόρειους και νότιους τεχνικούς και διοικητικούς φτάνει τόσος κατακερματισμός .
Δεν είμαστε λίγοι και ας είμαστε 1,000 άτομα σε όλη την Ελλάδα .
 Το Υπουργείο μας έχει καταντήσει το χωνευτήρι και η ταφόπλακα των εργασιακών δικαιωμάτων . Αντί να είναι το προπύργιο της υπεράσπισής των .
Τι μπορεί να κάνει η Κυβέρνηση χωρίς εμάς ;
Αρκεί να είμαστε όλοι μαζί και πάνω από τις παρατάξεις !
Μέχρι τώρα έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να υπερασπίσουν τίποτα απολύτως !
 Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε όλα τα αντισυνταγματικά κοψίματα των τελευταίων 3 ετών .
Όλοι μαζί όμως , όχι ο κάθε ένας το δικό του μπαϊράκι , ή την δική του συγκέντρωση ή την δική του ( πετυχημένη ) 48 ωρη απεργία . Μπροστά εμείς και από πίσω να δείτε ότι αν είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά , θα ακολουθήσουν και οι παρατάξεις . Ποιος μπορεί να πάει κόντρα στην λαϊκή βούληση ;
Τέλος τα μαγαζάκια. Όλοι μαζί !
Να μπει το Υπουργείο μας μπροστάρης των διεκδικήσεων και να δείτε που θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα Υπουργεία ένα ένα.
Θυμηθείτε :  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ .
ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: