Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Γενική Συνέλευση 23.11.2012

Πραγματοποιήθηκε στις 23.11 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Στην ΓΣ παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν το μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Αλέκος Αρβανιτίδης (ΠΑΜΕ), η Πρόεδρος της Ο.Σ.ΥΠ.Ε Ιωάννα Τσακνιά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΓΓΚΑ Δ.Μαστρογιαννόπουλος. 

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Κιούλος, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά τα θέματα της Έκτακτης ΓΣ (Απολύσεις, Πειθαρχικό, Έξοδα Κίνησης) και διατύπωσε τη πρόταση απόφασης που στήριξαν η ΠΑΣΚ και η Αυτόνομη Πρωτοβουλία. Κατόπιν, εκπρόσωποι των παρατάξεων παρουσίασαν εναλλακτικές προτάσεις, (Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων, ΔΑΚΕΕπιτροπή ΠΑΜΕ), ενώ στη συνέχεια άνοιξε ο κατάλογος ομιλητών. Μετά από συζήτηση και σύνθεση των προτάσεων, κατατέθηκαν τελικά στο Προεδρείο 4 προτάσεις, (ΠΑΣΚ-ΑΠ, ΔΑΚΕ, ΑΣΥ-ΠΑΜΕ και πρόταση μεμονωμένου συναδέλφου για απεργία διαρκείας), καθώς η ΑΣΥ στήριξε τη πρόταση του ΠΑΜΕ ως προς τις μορφές αγώνα. 

Υπερψηφίστηκε οριακά με ανάταση χειρός (και μετά από αρκετές επαναλήψεις της διαδικασίας λόγω αδυναμίας καταμέτρησης) η πρόταση ΠΑΣΚ-ΑΠ.  

Τέλος, υπερψηφίστηκε και αποτελεί Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης κείμενο συμπαράστασης στους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δύο απορίες:

1)Γιατί δεν λέτε και ποιές ήταν οι προτάσεις που κατατεθηκαν παρά μόνο ποιοι τις κατέθεσαν;;;;

2)Γιατί γράφετε ότι η πρόταση που πέρασε ήταν ΠΑΣΚ - ΑΠ και όχι την αλήθεια;;; Οτι ήταν η πρόταση που συμφωνήθηκε ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ την τετάρτη στο ΔΣ και μετά αποφάσισαν η ΑΣΥ και η ΔΑΚΕ να διαφοροποιηθούν σε επιμέρους θέματα;;;;

(ειδικά η πρόταση της ΑΣΥ διαφοροποιούνταν μόνο σε λεπτομέρειες ενώ πρότεινε ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ με την πρόταση της πλειοψηφίας...

Τώρα το πως από τις μικροδιαφοροποιπήσεις της πρότασης του ΔΣ, οι συνάδελφοι της ΑΣΥ βρέθηκαν να υποστηρίζουν μια εντελώς διαφορετική πρόταση ( η οποία ουσιαστικά ΔΕΝ περιλάμβανε το βασικό απεργιακό μέτρο της διακοπής ελέγχων και πρότεινε απεργία και ...ξανα ΓΣ, αδιαφορώντας πλήρως για τη δυνατοτητα των συναδέλφων του ΣΕΠΕ ειδικά από την επαρχία να παράστουν)είναι ένα μυστήριο...

Γιάννης Τ

Unknown είπε...


Γιάννη,
1) Αν κάνεις κλικ στο κείμενο θα δεις αναλυτικά πλήρεις τις προτάσεις
2) Η ΑΣΥ κατέθεσε δική της πρόταση απόφασης την Παρασκευή το πρωί και αφού η ΠΑΣΚ είχε αλλάξει αυθαίρετα σε ουσιαστικά για την ΑΣΥ σημεία το κείμενο που είχε συμφωνηθεί την Τετάρτη. Το τι είναι ουσιαστικό ή μικρολεπτομέρεια, ας επιτραπεί στην κάθε παράταξη να το κρίνει για τον εαυτό της. Για την ΑΣΥ, η εξουσία της ΓΣ είναι πιο ουσιαστική από την ομοφωνία στο ΔΣ.
Για την υιοθέτηση της πρότασης ΠΑΜΕ υπάρχουν δύο εναλλακτικές εξηγήσεις: α) Οι σύντροφοι του ΠΑΜΕ μας υποσχέθηκαν μερτικό στη μελλοντική ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και β) Απλώς θεωρήσαμε ότι ήταν καλύτερη από όλες όσες κατατέθηκαν (και από τη δική μας!) Ασυνήθιστο, ε;;; Διάλεξε όποια εξήγηση επιθυμείς!

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ συγνώμη που δεν πρόσεξα ότι οι προτάσεις υπάρχουν στο κείμενο

Μάλιστα τις διάβασα ξανά και διαπίστωσα για ακόμα μια φορά ότι:

1) Η πρόταση της ΑΣΥ δεν διαφοροποιείται σχεδόν καθόλου από την προταση της πλειοψηφίας του ΔΣ (και όχι ΠΑΣΚ- ΑΠ...)

2) Η πρόταση του ΠΑΜΕ αν την απογυμνώσεις από την αγωνιστική φρασεολογία, είναι πολύ πιο λάιτ από την πρόταση που πέρασε αφού δεν περιλαμβάνει όυτε διακοπή ελέγχων ούτε κάτι άλλο και το μόνο που προτείνει είναι κατάληψη στο γραφείο προσωπικού (για κανά δυο ώρες;;). Α, ξέχασα και την κλιμάκωση (!)του αγώνα μετα τη νέα ΓΣ που ... θα εξαρτιόταν από τις εξελίξεις του ΣΚ (!!) και δεν περιγράφεται πουθενά με τι τρόπο θα γίνει ( προφανώς... για να μας κρατάει σε αγωνία)

"όποιος έχει μάτια βλέπει και νου καταλαβαίνει"

Γιάννης Τ.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε Γιάννη Τ.
Η πρόταση της επιτροπής του ΠΑΜΕ δεν έκανε τίποτα άλλο απο το να αντιγράψει το αγωνιστικό πλαισιο αποφασεων εκατονταδων ΓΣ σε όλο το Δημοσιο(δηλαδη μπλοκαρισμα των Δ/νσεων Προσωπικου για διαπιστωτικές πράξεις,στασεις εργασιας ,ΓΣ,απεργιες,ακομα και απεργια διαρκειας αν η πλειΟψηφια ειναι ωριμη).Η παυση ελέγχων μετα απο σκέψη απορριφθηκε σαν μορφη αγωνα διοτι μας φερνει αντιμετωπους με τα κυριως θυματα της καπιταλιστικης κρισης δηλαδη τους εργαζομενους του ιδιωτικου τομεα.Απο κει και πέρα η συμπορευση της ΑΠ με την ΠΑΣΚ αλλα και δευτερευοντως με την ΔΑΚΕ ήταν για πολλους συναδελφους ενα ισχυρο σοκ.Το ιδιο θα ισχυε βεβαιως αν ΤΕΛΙΚΑ συμπορευοταν και η ΑΣΥ.
Γιάννης Π.