Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ο ποντικός της Σταδίου 29!

Ο ποντικός της Πειραιώς 40 μετακόμισε! Άφησε φίλους και συγγενείς να κάνουν πάρτυ στα έρημα γραφεία και ανέβηκε στην Σταδίου 29. 
Θα συνεχίσει να ψαχουλεύει σε όλους τους ορόφους (από το δεύτερο υπόγειο έως τον 8ο!) για να ανακαλύπτει καλά κρυμμένα μυστικά του Υπουργείου...


Από τα νέα κατατόπια του, διαβάζει τις συγκινητικές ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας και μειδιά σαρδόνια. Η αλήθεια είναι ότι έβαλε και ο ποντικός το χεράκι του για τη μεταστέγαση, καθώς με τις συχνές εφόδους του στους πάνω ορόφους, ανάγκασε μεγάλο αριθμό συναδέλφων να πάρουν επιτέλους την κατάσταση στα χέρια τους και να διαμαρτυρηθούν επώνυμα για τις συνθήκες δουλειάς που επικρατούσαν στο κτίριο της οδού Πειραιώς. Ήταν η ομαδική καταγγελία υπαλλήλων που προκάλεσε απανωτους ελέγχους και αναφορές των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΕΠΕΚ, Πολεοδομία) για την επικίνδυνότητα του κτιρίου. Με λίγα λόγια αν συνέχιζαν να στεγάζονται οι Υπηρεσίες του Υπουργείου στην Πειραιώς, θα υπήρχαν ποινικές ευθύνες των ιδιοκτητών και όσων φέρουν την ευθύνη παραμονής δημόσιων υπηρεσιών στο επικίνδυνο κτίριο. 
Όσο για τις "οικονομίες κλίμακας που θα επιτευχθούν με τη μεταστέγαση", πραγματική εξοικονόμηση θα υπάρξει μόνο μόλις ο ιδιοκτήτης του κτιρίου της Πειραιώς 40, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Φορέας Γενικής Κυβέρνησης, που συμβάλλει στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα όπως και οι δαπάνες του Τακτικού Προυπολογισμού ) επισκευάσει και επαναμισθώσει το κτίριο. Μέχρι τότε υπάρχει ένα ακόμη δημόσιο κτίριο που αφενός απαξιώνεται και αφετέρου είναι επικίνδυνο για διερχόμενους έξω από την Πειραιώς.  

Σε κάθε περίπτωση αποχαιρετούμε με νοσταλγία αλλά και ανακούφιση το κτίριο της οδού Πειραιώς και συνεχίζουμε την προσπάθεια από τα νέα γραφεία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: