Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση Συλλόγου για την συνάντηση με τη ΓΓ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 29.10.13
Πειραιώς 40, 101 82 Αθήνα
Τηλ. 213 1516 157
fax: 210- 5295 235

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι


Το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας συναντήθηκε την Παρασκευή 18_10_2013 με τη Γενική Γραμματέα κα Στρατινάκη, με σκοπό την ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία αναφορικά με την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για επικείμενη νέα αναμόρφωση του ΣΕΠΕ.

Στην συνάντηση η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι:


  1. Δεν υπάρχει καμία σκέψη για οποιαδήποτε συγχώνευση κλάδων και υπηρεσιών (κοινωνικών-τεχνικών-υγειονομικών επιθεωρητών) σε επίπεδο τμήματος ή δ/νσης, στην Αττική ή την επαρχία. Θα συνεχιστούν τα μικτά κλιμάκια ελέγχου για την αδήλωτη εργασία.

  1. Σκέψεις της πολιτικής ηγεσίας είναι η ενδυνάμωση του ρόλου της επιθεώρησης εργασίας μέσω και της ενσωμάτωσης της ΕΥΠΕΑ στο ΣΕΠΕ.

  1. Δεν θα υπάρξει περαιτέρω συρρίκνωση στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ πέραν των συμφωνηθέντων στο Συμβούλιο Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης τον Φεβρουάριο του 2013.

  1. Υπάρχει πρόθεση ενεργοποίησης του αρ. 9 του ΠΔ 136/99 σχετικά με τον έλεγχο της υλοποίησης του ΕΚΤ, δηλαδή επιπλέον ελεγκτικό αντικείμενο.

  1. Θα λειτουργήσει στο ΣΕΠΕ ειδικό επιχειρησιακό κέντρο ώστε να γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι. Επίσης θα δημιουργηθεί μέσω του ΕΡΓΑΝΗ Μητρώο παραβατικότητας για τις επιχειρήσεις και θα δρομολογηθεί η περαιτέρω αυτοματοποίηση των διαδικασιών.

  1. Γίνονται προσπάθειες ώστε να εξαιρεθεί το ΣΕΠΕ συνολικά από τις διαδικασίες της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας.

  1. Όσον αφορά το ζήτημα των εξόδων κίνησης είναι ζήτημα ημερών η επίλυση του.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ο σύλλογος όπως πάντα θα παρακολουθεί από κοντά όλα τα θέματα που μας αφορούν και σε κάθε περίπτωση θα είναι μπροστά στις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει.
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Ηλίας Κιούλος Ζωή Πάσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: