Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΣΥΠΕ 15-10-2012


 
  1. Την Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και του εξέθεσε όλα τα κρίσιμα θέματα του Υπουργείου μας. Συζητήθηκαν, τέθηκαν ερωτήματα  και ζητήθηκε αναλυτική ενημέρωση για:
 α) τα ζητήματα της αξιολόγησης των δομών και του νέου οργανογράμματός του ενιαίου Υπουργείου
 β) την ειδική αξιολόγηση του Σ.ΕΠ.Ε. από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας
 γ) το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Υπουργείου και του Σ.ΕΠ.Ε.,
δ) την έλλειψη πιστώσεων για την πραγματοποίηση ελέγχων και το πρόβλημα των εξόδων κίνησης του Σ.ΕΠ.Ε, καθώς
ε)  το θέμα της μεταστέγασης των υπηρεσιών του συνόλου του Υπουργείου.

Επιπλέον, καταγγέλθηκε η έλλειψη επικοινωνίας με τον Υπουργό Εργασίας καθώς παρά τα επανειλημμένα αιτήματα και την σοβαρότητα των προβλημάτων δεν έχει δεχτεί ακόμη το δευτεροβάθμιο όργανο των εργαζομένων, τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.  
Ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση νέας συνάντησης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με σκοπό την αναλυτική ενημέρωση σε όλα τα θέματα που τέθηκαν και την παρουσίαση συγκεκριμένων λύσεων.
  1. Το ΔΣ της ΟΣΥΠΕ απέστειλε επιστολή στην ΠΟΣΕ – ΙΚΑ με την οποία ζητά άμεση σύγκλιση κοινής σύσκεψης των εμπλεκόμενων Ομοσπονδιών σχετικά με την εξέλιξη της πορείας της αναλογιστικής μελέτης που αφορά την βιωσιμότητα του ΤΕΑΠΟΚΑ, προκειμένου:
α) να ενημερωθούν όλοι για την σημερινή κατάσταση, και
β) να δρομολογηθούν οι όποιες διαδικασίες απαιτούνται ώστε να είμαστε έγκαιρα έτοιμοι να αποφασίσουμε για την τύχη του Ταμείου μας.
  1. Προκηρύχθηκε από τις ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ  πανελλαδική 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 ενάντια στα νέα δυσβάστακτα μέτρα και την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης που οδηγεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε πλήρη εξαθλίωση.Η συμμετοχή όλων μας σε αυτόν τον διαρκή αγώνα κρίνεται απαραίτητη όσο ποτέ.
 
Για το ΔΣ της ΟΣΥΠΕ


Η Πρόεδρος                                                                          Η ΓραμματέαςΓιάννα Τσακνιά                                                                 Έλυα Κούρεντα

Δεν υπάρχουν σχόλια: