Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ! ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!

Πηγή: iskra.gr
 
Η κατάργηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό, η μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης και η μείωση της ελάχιστης ημερήσιας ανάπαυσης ήταν τα θέματα που αναμένεται να συζητήσουν σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και οι επικεφαλής της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας.
Στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα με ειδικές ανάγκες, μέλη του ΠΑΜΕ, που αποδοκίμασαν τους επικεφαλής της τρόικας, όταν έφτασαν στο υπουργείο, με συνθήματα κατά του κεφαλαίου, του καπιταλισμού, της τρόικας, της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Η νέα αξίωση της τρόικας είναι, πέραν των προωθούμενων αντεργατικών ανατροπών που μετατρέπουν τη ζωή των εργαζομένων σε λάστιχο (ωράριο, ημερήσια ανάπαυση, χρόνος προειδοποίησης για απόλυση κλπ), η κατάργηση των τριετιών που αυξάνουν τον γλίσχρο κατώτατο μισθό των 586 ευρώ.
Κάθε τριετία, σήμερα, αυξάνει το μισθό γύρω στο 9%, κάτι που τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θέλουν να καταργηθεί, προκειμένου οι αυξήσεις να «συμφωνούνται» από τον εργαζόμενο και τον εργοδότη, με προφανές αποτέλεσμα την καθήλωση των μισθών.
Η κυβέρνηση, δια του υπουργού κ. Βρούτση, φέρεται να αντιπροτείνει στους επικεφαλής της τρόικας το πετσόκομμα των αυξήσεων λόγω τριετίας στο μισό! Δηλαδή, μελετάται να μειωθεί η αύξηση που προβλέπεται ανά τριετία από το 9% που είναι σήμερα στο 5%!
Στη συζήτηση τέθηκε και η μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή της αποζημίωσης λόγω απόλυσης. Η κυβέρνηση δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να προχωρήσει τώρα σε νέα μείωση του χρόνου προειδοποίησης. «Δεν κρίνουμε το χρόνο ώριμο για να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Βρούτσης μετά το πέρας της συνάντησης με τους τροϊκανούς, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: