Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αποφάσεις Δ.Σ 8.10.2012


Στη συνεδρίαση του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε στις 8.10.2012 (παρευρέθηκαν 8 μέλη, απουσίασε ο Στ.Μπακέας) αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Να αποσταλεί επιστολή του Συλλόγου προς την πολιτική ηγεσία με θέμα τις θέσεις του Δ.Σ για το θέμα των υπολόγων. Η επιστολή βασίστηκε σε αντίστοιχη πρόταση της Ανοικτής Συνέλευσης Υπαλλήλων, η οποία υπογράφτηκε και από αρκετούς εκ των ορισθέντων ως υπολόγων. Σύντομα, θα κοινοποιηθεί η επιστολή στο σύνολο των συναδέλφων. Βασικά στοιχεία της είναι η ανάγκη για δίκαιο ορισμό που θα λαμβάνει υπόψη και τις υπηρεσιακές ανάγκες και τον φόρτο δουλειάς, η σημασία της αναλυτικής εκπαίδευσης και διαρκούς υποστήριξης των υπολόγων και η απαίτηση για παύση της διαρκούς μισθολογικής μας υποβάθμισης, τη στιγμή μάλιστα που μας ανατίθενται πρόσθετα καθήκοντα.

β) Να διατυπωθεί εκ νέου προς την πολιτική ηγεσία η πάγια θέση του Συλλόγου για στελέχωση του Σ.ΕΠ.Ε με προσλήψεις, στοχευμένες μετατάξεις και αποσπάσεις αλλά και ενεργοποίηση των προβλέψεων περί κινητικότητας μεταξύ Κ.Υ και Σ.ΕΠ.Ε. Κατά πλειοψηφία (διαφώνησαν τα μέλη Ν.Μποσινάκος και Δ.Σταθοπούλου) θα προταθεί προς την πολιτική ηγεσία η θέσπιση υποχρεωτικής τριετούς παραμονής όλων των υπαλλήλων του Υπουργείου σε Υπηρεσίες του Σ.Επ.Ε. Το σκεπτικό των διαφωνούντων επισυνάπτεται παρακάτω.

γ) Να χορηγηθoύν δάνεια σε 3 συναδέλφους και να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα συναδέλφου του Σ.ΕΠ.Ε που εμπλέκεται σε δίκη σχετική με την άσκηση των καθηκόντων του.

δ) Να αποσταλεί επιστολή προς τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας με την οποία να γνωστοποιείται εκ νέου η αδυναμία του Σ.ΕΠ.Ε να εκπληρώσει ικανοποιητικά την αποστολή του και η δυσχερέστατη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνάδελφοι ως προς την δυνατότητα άσκησης ελεγκτικού έργου. Επιπλέον, θα ζητείται η συμπαράσταση και η άσκηση σχετικής πίεσης από ΓΣΕΕ και ΕΚ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ώστε να αναβαθμιστούν οι συνθήκες δουλειάς μας.

Επιπλέον, κατατέθηκε από τα μέλη του Ενωτικού Ψηφοδελτίου (ΑΣΥ-ΑΠ) σχέδιο ψηφίσματος προς την Ο.Σ.ΥΠ.Ε και τη ΑΔΕΔΥ για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εν όψει της ψήφισης των νέων μέτρων. Το Σχέδιο αυτό θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ.
Τέλος, στην αρχή της συνεδρίασης το μέλος του Συλλόγου Ι.Πέντας κατέθεσε 2 προτάσεις ψηφισμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων και την πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου.


ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ

Τα μέλη του Δ.Σ Ν.Μποσινάκος και Δ.Σταθοπούλου καταψήφισαν την πρόταση της ΠΑΣΚ για θέσπιση υποχρεωτικής τριετούς τοποθέτησης/μετάθεσης όλων των συναδέλφων σε υπηρεσίες του ΣΕΠΕ με το εξής σκεπτικό:

α) Ήδη, με όσα προβλέπονται από το Ν.3996/2011 (αρ.5) εξασφαλίζεται η κινητικότητα των υπαλλήλων μεταξύ Κ.Υ και ΣΕΠΕ. Με βάση αυτά, επαφίεται στην κρίση της Υπηρεσίας να στελεχώσει με το καταλληλότερο τρόπο τόσο το Σ.ΕΠ.Ε όσο και την Κ.Υ, η οποία μετά και το τελευταίο κύμα συνταξιοδοτήσεων είναι επίσης υποστελεχωμένη. Η θέσπιση υποχρεωτικής τριετίας, όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα υποστελέχωσης του ΣΕΠΕ, αλλά ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τις προσωπικές ζωές συναδέλφων, ενώ μπορεί να γίνει κάλλιστα πρόσφορο εργαλείο μαζικών διώξεων ή αντικείμενο ρουσφετολογικών συναλλαγών από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.

β) Δεν μπορεί να τίθενται θέματα αλλαγής του καθεστώτος που διέπει την υπηρεσιακή κατάσταση των μελών του Συλλόγου κατά τη τρέχουσα συγκυρία και πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού και οριστικοποιηθεί το νέο Οργανόγραμμα.

γ) Για τόσο σοβαρά ζητήματα, αρμόδιο όργανο να αποφασίσει είναι η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και δεν νομιμοποιείται ηθικά το Δ.Σ να λαμβάνει αποφάσεις τέτοιου είδους.

Σε κάθε περίπτωση, τα δυο διαφωνούντα μέλη υποστηρίζουν την πλήρη κινητικότητα μεταξύ Κ.Υ και ΣΕΠΕ όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, με σκοπό την αποτελεσματικότερη κατανομή του προσωπικού αλλά και τη διασφάλιση της ομαλής επαγγελματικής ζωής των συναδέλφων  

Δεν υπάρχουν σχόλια: