Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Πρόταση της Α.Σ.Υ για Ψήφισμα Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας

Για τον αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα...

Μετά από τρία χρόνια συνεχούς υποβάθμισης του βιοτικού επιπεδου μας στο όνομα μιας δήθεν δημοσιονομικής εξυγίανσης, η Κυβέρνηση προτίθεται να επιβάλλει μια νέα σειρά επώδυνων οριζόντιων περικοπών τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα.

Οι μισθωτοί βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρο των πολιτικών της συγκυβέρνησης, της τρόικας και των εργοδοτών. Οι θυσίες τους, με μορφή μειώσεων σε μισθούς, περιορισμού συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, αποκλεισμού από δημόσια αγαθά (υγεία, παιδεία, ενέργεια, μεταφορές κ.α) και αύξησης άμεσων και έμμεσων φόρων δυστυχώς φαίνεται ότι πάνε στράφι, οδηγώντας τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε μισθούς και συντάξεις 500 ευρώ.
Η πολιτική τους, στόχο έχει τη μείωση του βιοτικού επιπέδου των μισθωτών και την αναδιανομή υπέρ του εθνικού και ξένου κεφαλαίου.

Τα νέα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν. Δεν πρέπει να εφαρμοστούν. Δυστυχώς, τα κόμματα που συγκυβερνούν αθετούν για άλλη μια φορά τις προεκλογικές υποσχέσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης. Σπεύδουν να εφαρμόσούν μέχρι κεραίας τα πλέον κοινωνικά άδικα μέτρα. Οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά και συλλογικά, να πάρουμε την υπόθεση της απεργίας στα χέρια μας, να αναδειχθούμε σε πρωταγωνιστές των αντιστάσεων και να συγκροτήσουμε, το αναγκαίο ενωτικό ταξικό αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα για μια ανατρεπτική πολιτική πορεία.

Η επιτυχημένη 24ωρη απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου δεν μπορεί να είναι από μόνη της αποτελεσματική απάντηση. Μπορεί όμως να αποτελέσει το εφαλτήριο ενός πολύπλευρου αγώνα. Τη στιγμή που η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλη τη δύναμη πυρός (ξένα και ελληνικά ΜΜΕ, διεθνείς πιέσεις, πατριδοκαπηλία, κομματική πειθαρχία κ.α) για να περάσει τα αντιλαικά μέτρα, το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ...σφεντόνες. Γιατί σε αυτό το βεληνεκές φτάνει άλλη μια απαξιωμένη και πολυφορεμένη 24ωρη απεργία, η οποία για τον μέσο Έλληνα εργαζόμενο στοιχίζει πλέον άμεσα πολλαπλάσια από οποιοδήποτε μακροπρόθεσμο όφελος της.

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας θέλουν όχι απλώς να αντιδράσουν και να εκτονώσουν την οργή τους. Θέλουν να κερδίσουν αυτή την μάχη!

Μέσω του Πρωτοβάθμιου Σωματείου τους καλούν την Ομοσπονδία τους αλλά και την ΑΔΕΔΥ να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της στιγμής και να καλέσουν τη βάση τους, τους εργαζόμενους που πλήττονται, σε κλιμάκωση του αγώνα. Με επαναλαμβανόμενες 48ωρες ή 5μερες απεργίες ειδικά την εβδομάδα ψήφισης των μέτρων, με συνεχή συλλαλητήρια και πορείες ακόμη και απογευματινά ή σε μέρες αργίας, με καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, αποκλεισμούς κτιρίων και παρεμπόδιση συναντήσεων της τρόικας. Με προοπτική κλιμάκωσης σε απεργία διαρκείας σε περίπτωση υπερψήφισης των μέτρων. Πρέπει το πολιτικό σύστημα να καταλάβει ότι οι αντοχές μας έχουν ξεπεραστεί και ότι δεν είμαστε σε θέση υπό αυτές τις συνθήκες να ασκήσουμε τα καθήκοντα μας με αξιοπρέπεια και με πραγματικό όφελος για τον πολίτη.

Ως υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας καλούμε τους συναδέλφους μας σε άλλους κλάδους του Δημοσίου, να ακολουθήσουν το παράδειγμα μας, αλλά και άλλων Ομοσπονδιών (π.χ ΔΟΕ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) και να ασκήσουν παρόμοια πίεση στις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες, ώστε να αποκτήσει πραγματική προοπτική και νόημα ο κοινός μας αγώνας.

Τέλος, συναισθανόμενοι το αδιέξοδο αλλά και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας στον Ιδιωτικό Τομέα, εξαιτίας των μέτρων που καλούμαστε λόγω αρμοδιότητας να εφαρμόσουμε, δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα τους για τη διατήρηση εργασιακών κεκτημένων αιώνων, δικαιωμάτων που αποκτήθηκαν με αίμα και εργατικούς αγώνες και που η Τρόικα και οι μνημονιακές κυβερνήσεις επιχειρούν να αφαιρέσουν. Τους καλούμε να οργανώσουν και να κλιμακώσουν την συλλογική αντίδραση τους, έχοντας ως δεδομένη την συναδελφική αλληλεγγύη μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: