Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

"Aναγκαίο να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας" !

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευση στο in.gr, φρονεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, "προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας".  Ενώ, ταυτόχρονα, δίνει τιτάνιο αγώνα για να μην καταργηθούν οι τριετίες, μετανοιώνοντας μάλλον για ό,τι ψήφισαν πριν λίγο καιρό.
 
Θεατρινισμοί, λεονταρισμοί και άμετρη κοροϊδία προς τους εργαζομένους; Μήπως τελικά είναι πράγματι η νοημοσύνη μας τόσο πεσμένη και δεν μας την υποτιμούν οι άνθρωποι;  Ή μπας και ό,τι αναφέρεται στο άρθρο είναι απλώς βγαλμένο από τη σκοτεινή φαντασία του συντάκτη του; 
   
Γιατί όλα αυτά είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι τα προωθούν πράγματι, με ή χωρίς θεάτρικη παράσταση πριν, οι ιθύνοντες ενός υπουργείου υποτίθεται κοινωνικού.  Την ώρα που τα στοιχεία από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δείχνουν με τον πιο αδιάσειστο τρόπο ότι η αγορά εργασίας έχει περιέλθει σε πλήρη απορρύθμιση, οι ελαστικές μορφές εργασίας κυριαρχούν, οι μισθοί μειώνονται έως και 30% με τις επιχειρησιακές συμβάσεις  και η ανασφάλιστη εργασία οργιάζει.


Όπως αναφέρει πάντως το άρθρο, "στην προστασία των εν ενεργεία εργαζομένων λέει το υπουργείο Εργασίας ότι εστιάζει τις προσπάθειες του στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα εργασιακά.".  Δηλαδή, η γνωστή συνταγή που κατ΄εξακολούθηση εφαρμόζουν οι ντόπιοι περήφανοι και ανεξάρτητοι ηγέτες μας:  Τεμαχισμός του συνόλου και εξαθλίωση ανά ομάδα.  

Τώρα είναι μάλλον η σειρά των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας να δεχτούν επίθεση.  Απολύσεις εξπρές, αποζημιώσεις στην ουσία εικονικές ακόμα και για ανθρώπους με χρόνια στην ίδια εργασία κλπ κλπ. Αυτοί τελικά θα πρέπει να λένε και ευχαριστώ που καταδέχτηκε ένας εργοδότης να τους αφήσει να πατήσουν στον χώρο εργασίας "ιδιοκτησίας του" (τα εισαγωγικά με όλη τη σημασία τους).

Αύριο θα έρθει πάλι η σειρά των εν ενεργεία εργαζομένων.  Έτσι πάει η τραμπάλα.  Κοινωνική διαίρεση, αποδυνάμωση των συλλογικοτήτων και ποντάρισμα στους κοινωνικούς αυτοματισμούς.  Μια συνταγή που δυστυχώς δεν έχουμε αποδείξει ακόμα ότι μπορούμε να τους την χαλάσουμε.

 Και καταλήγει το δημοσίευμα στο in.gr:
"Σκληρότερη είναι η μάχη που καλείται να δώσει ο υπουργός Εργασίας στο θέμα της διατήρησης των τριετιών. "   Είναι τελικά δυσνόητο πώς επιμένουν σε αυτό το κάκιστης ποιότητας θέατρο.  Σήμερα παριστάνουν τους έκπληκτους για έναν νόμο που πριν λίγο καιρό οι ίδιοι ψήφισαν (βλ. εδώ και εδώ - μόνο που τώρα είναι γαλαζοπρασινορόζ και τότε ήταν πρασινογαλάζιοι),  και προσπαθούν να πείσουν ως υπερασπιστές των συμφερόντων μας.  Ενώ όλα είναι όχι μόνο προαποφασισμένα, αλλά και γραμμένα μέχρι κεραίας σαν σενάριο που πρέπει σε λίγες μέρες να παίξουν (δείτε το σενάριο αυτό, όπως το κατέγραψε σε email ο κ.Τόμσεν).


Πηγή: www.in.gr, με στοιχεία από www.inews.gr, www.enikos.gr, www.philenews.com






 

1 σχόλιο:

Θανάσης είπε...

Όχι ρε παιδιά, δεν τα μάθατε όλα. Θα σας τα πω εγώ που τα ξέρω από 1ο χέρι: Η ελληνική πλευρά ζητά τον οίκτο της τρόικας για να παραμείνουν οι τριετίες μέχρι η ανεργία να πέσει στο 10%. Οπότε μετά ..καταλαβαίνετε. Σε ωραίο υπουργείο με φέρανε.