Στη συνεδρίαση του ΔΣ της 12.11.2012 στην οποία συμμετείχαν 8 από τα 9 μέλη (απουσίαζε ο Μιχ.Τσάλης) αποφασίστηκαν τα εξής:
α) Εντός της εβδομάδας θα προχωρήσουμε σε εγγραφή ως μελών στο Σύλλογο των συναδέλφων από τη ΓΓ Πρόνοιας που έκαναν σχετική αίτηση. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του ΔΣ με τα νέα μέλη.
β) Θα διερευνηθεί σε συνεργασία με την Διοίκηση, η δυνατότητα υποστήριξης συναδέλφων σε συγκεκριμένο ΤΚΕ οι οποίοι αιτούνται την εξαίρεση τους από ελέγχους σε συγκεκριμένη επιχείρηση, λόγω απαράδεκτης και προσβλητικής συμπεριφοράς εργαζομένου προς τους Επιθεωρητές.
γ) Αποφασίστηκε σε πρώτη φάση η επιδίωξη άμεσης συνάντησης με τον Υφυπουργό Ν.Παναγιωτόπουλο και συνάντησης με τον Υπουργό κ.Βρούτση, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να τεθεί το ζήτημα των απολύσεων συναδέλφων από το ΣΕΠΕ και από τη ΓΓ Πρόνοιας (ΙΔΑΧ ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού). Επισημαίνεται ότι παρά την προσπάθεια να εξαιρεθεί το ΣΕΠΕ από τη συγκεκριμένη πρόβλεψη, δεν υπήρξε σχετική τροποποίηση του Νόμου με συνέπεια οι συνάδελφοι να κινδυνεύουν με άμεση (εντός 5 ημερών από τη δημοσίευση του Νόμου, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 16.11.2012) διαθεσιμότητα.
δ) Αποφασίστηκε η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης την επόμενη εβδομάδα (θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση) με προτεινόμενα θέματα την συνολική και συντονισμένη αντίδραση μας στο νέο καθεστώς κινητικότητας-διαθεσιμότητας-απολύσεων και την στρατηγική για τη διεκδίκηση κλαδικών αιτημάτων όπως τα έξοδα κίνησης, υπό το νέο καθεστώς πειθαρχικού δικαίου που καθιστά επικίνδυνη την χρησιμοποίηση μέσων πίεσης όπως η άρνηση διενέργειας ελέγχου.
Επισημαίνεται ότι κάθε μέλος του Συλλόγου μπορεί να προτείνει θέματα για την ημερήσια διάταξη μέχρι και την έναρξη της ΓΣ.
Επισημαίνεται ότι κάθε μέλος του Συλλόγου μπορεί να προτείνει θέματα για την ημερήσια διάταξη μέχρι και την έναρξη της ΓΣ.
Στην συνάντηση με το Υφυπουργό που ακολούθησε παρευρέθηκαν τα μέλη των ΔΣ της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε για άμεση λύση του θέματος των ΙΔΑΧ του ΣΕΠΕ καθώς και της ΓΓ Πρόνοιας. Τα ΔΣ του έθεσαν υπόψη το επείγον της όποιας νομοθετικής πρωτοβουλίας, κατέστησαν σαφή την αντίθεση των εργαζομένων σε οποιαδήποτε διαδικασία οδηγεί σε απολύσεις.Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου ενημέρωσε τον Υφυπουργό σχετικά με την επικείμενη ΓΣ όπου θα συζητηθεί και το θέμα των απολύσεων και ζήτησε οποιαδήποτε πρωτοβουλία να είναι άμεση.
4 σχόλια:
Σχόλιο των διαχειριστών:
Δυστυχώς, αυτή η ανάρτηση που αφορά απολύσεις έγινε αμέσως η πιο δημοφιλής του ιστολογίου μας.Αντίθετα, αναγγελίες ανοικτών συνελεύσεων, ψηφισμάτων, δράσεων και άλλα τέτοια δεν φαίνεται να δημιούργησαν ενδιαφέρον, όπως έδειξε και η συμμετοχή.
Συνάδελφοι, εκτός από την ενημέρωση και τα blogs, υπάρχει και ...ο δρόμος, ο αγώνας. Γιατί κανείς δεν κατεβαίνει στις κινητοποιήσεις; Θα περιμένουμε να μας ανακοινώσουν σε κάποιο blog την απόλυσή μας;;;
Είστε οι συνδικαλιστικοί μας εκπρόσωποι, εσείς πρέπει να βρείτε την απάντηση! Κάνοντας ίσως την ανάλογη αυτοκριτική και προχωρώντας σε αποτελεσματικότερες κινητοποιήσεις. Γιατί όχι αποχή από ελέγχους, στατιστικά κλπ.; Για να μη μας μαλώσουν; Άλλωστε το κίνητρο επίτευξης στόχων παραπέμπεται στις καλένδες. "Αυτοί έχουν ανάγκη εμάς, όχι εμείς αυτούς!" Σωστά το είπατε, κάντε το και απόφαση!
Τι ακριβώς εννοείτε "υπό το νέο καθεστώς πειθαρχικού δικαίου που καθιστά επικίνδυνη τη χρησιμοποίηση μέσων πίεσης, όπως η άρνηση διενέργειας ελέγχου"; Σας παρακαλούμε ενημερώστε μας πιο αναλυτικά.
Απάντηση στο προηγούμενο σχόλιο: Εννοούμε ότι αν χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη, Επιθεωρητής Εργασίας αρνηθεί να πάει σε έλεγχο ακόμη και πληρώνοντας από την τσέπη του τη μετακίνηση του, μπορεί να θεωρηθεί παράβαση καθήκοντος, να παραπεμφθεί σε Πειθαρχικό και με βάση τις νέες διατάξεις να τεθεί αυτόματα σε αργία. Απίθανο; Δε νομίζουμε!
Δημοσίευση σχολίου