Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Γενική Συνέλευση 10.9.2013

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10.9 με τη συμμετοχή 260 μελών. Βασικό θέμα της ήταν η κινητικότητα-απολύσεις και η λήψη απόφασης για τις κινητοποιήσεις μας. 

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν οι εξής:
α) Συμμετοχή στην 48ώρη απεργία της ΑΔΕΔΥ (18-19/9) και εκτίμηση από το ΔΣ της δυνατότητας για περαιτέρω κινητοποίησεις. Πρόταση ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ
β) Πενθήμερη απεργία (16-20 Σεπτεμβρίου) σε συντονισμό με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες του Υπουργείου (Πρόταση Ανοικτής Συνέλευσης και Αυτόνομης Πρωτοβουλίας)
γ) Συμμετοχή στην 48ώρη απεργία και νέα Γενική Συνέλευση στις 19/9 (πρόταση ΠΑΜΕ)

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έφτασε η είδηση ότι το Συντονιστικό των Ομοσπονδιών του Υπουργείου Εργασίας αποφάσισε πενθήμερη απεργία (16-20 Σεπτεμβρίου)

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε και στην οποία συμμετείχαν περίπου 150 άτομα, υπερψηφίστηκε η πρώτη πρόταση με 53 ψήφους έναντι 37 της 2ης πρότασης και 17 της τρίτης. 

Επιπλέον, κατατέθηκε από την ΑΣΥ και την ΑΠ πρόταση για δημιουργία απεργιακής επιτροπής η οποία δεν υπερψηφίστηκε.

Τέλος, πρόταση της ΑΣΥ-ΑΠ για τα οικονομικά του Συλλόγου αποσύρθηκε προκειμένου να συζητηθεί στην Καταστατική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το πολύ μέχρι το Μάιο του 2014.




1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η καθόλου τιμητική για τη θέση της ενέργεια της προέδρου της Ομοσπονδίας να κλείσει την Γενική Συνέλευση "καταγγέλοντας" σχόλια ανώνυμων σχολιαστών του Διαδικτύου...