Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Ποιοι έχουν αποφασίσει ως τώρα (συνεχής ενημέρωση):


-Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (επαναλαμβανόμενες πενθήμερες από 16/9 με αποφάσεις από Γενικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα) 


-Διοικητικοί ΑΕΙ-ΤΕΙ (απεργία 10-14/9 και πενθήμερη 16-20/9 με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, που επικυρώνεται από τις γενικές συνελεύσεις. Το Πολυτεχνείο έχει ήδη ξεκινήσει απεργίες από 5/9)



-ΟΑΕΔ, ΙΚΑ και λοιπά ασφαλιστικά ταμεία (Πενθήμερη από 16/9, ο ΟΑΕΔ με απόφαση Ομοσπονδίας, το ΙΚΑ με συνελεύσεις, η συνέλευση Αττικής ψήφισε σε κάλπη και το ποσοστό υπέρ της απεργίας διαρκείας ήταν 96%. Αναμένεται σε κοινή σύσκεψη τη Τρίτη 10/9 να αποφασιστεί και από όλες τις Ομοσπονδίες των ασφαλιστικών Ταμείων). Εμείς;;;;;


-ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή (από τον Αύγουστο σε κινητοποίηση διαρκείας με ανοιχτή συνέλευση κάθε πρωί στο κτίριο της Κάνιγγος)

-Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ΕΛΓΟ Δήμητρα (από 10/9 κινητοποιήσεις και απεργίες με απόφαση συνελεύσεων)
-Εργαζόμενοι Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο- Επαναλαμβανόμενες 48ωρες από 6/9. Δείτε σχετική Ανακοίνωση

-ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ (Ομοσπονδία των μηχανικών του δημοσίου): Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία και πενθήμερη απεργία από 23 Σεπτεμβρίου (μαζί με άλλες Ομοσπονδίες)

-ΟΕΝΓΕ: Σε τριήμερη απεργία καλεί η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών στις 17-19 Σεπτεμβρίου. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και στα νοσοκομεία που κλείνουν, όπως το Λοιμωδών και το Παναγία στη Θεσσαλονίκη.
Οι συνελεύσεις συνεχίζονται σε όλο το δημόσιο...

Ήρθε η ώρα για κοινό μέτωπο των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα, των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων.
Μέτωπο με όλο το λαό για ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ-ΔΝΤ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πανηγυρίζετε για το ότι η συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΙΚΑ Αττικής ψήφισε "με κάλπη" για απεργία διαρκείας. Τσιμουδιά όμως για το ότι η πρόταση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Σωματείου (ΔΑΚΕ και παρατάξεις προέλευσης ΠΑΣΚ) και της Ομοσπονδίας (ίδιας σύνθεσης) ήταν η γενική συνέλευση του Συλλόγου να εξουσιοδοτήσει την Ομοσπονδία να αποφασίσει ΑΥΤΗ για απεργία διαρκείας, στο χρόνο και για όσο διάστημα αυτή επιλέξει. «Το χρόνο και τις ημέρες, να μας έχετε λίγη εμπιστοσύνη, θα τα δούμε σε επίπεδο Ομοσπονδίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου (καταγωγής ΠΑΣΚ)!

Δηλαδή, οι εργαζόμενοι καλούνται να αναθέσουν μια και καλή σε κάποιες πεφωτισμένες ηγεσίες την οργάνωση του αγώνα και στο εξής να τους ακολουθούν πιστά. Στην ίδια λογική κινήθηκε η πρόταση της ΕΑΣΠ (ΣΥΡΙΖΑ) για καταλήψεις και απεργίας διαρκείας αλλά ούτε κουβέντα για νέες γενικές συνελεύσεις.

Παράλληλα, η θέση του προέδρου του σωματείου «καμιά απόλυση από το χώρο του ΙΚΑ» και του επικεφαλής της ΔΑΚΕ να ζητήσουν «ότι δεν μπορεί να υπάρξει κινητικότητα στο ΙΚΑ» καλλιεργούν το συντεχνιασμό, αποδεικνύοντας πως είναι «κούφια λόγια» τα περί συντονισμού της δράσης.

Οι αντιλήψεις αυτές συνοδεύθηκαν από τη μεθόδευση της πλειοψηφίας -πραξικοπηματικού χαρακτήρα- να προχωρήσει, αμέσως μετά την τοποθέτηση των επικεφαλής των παρατάξεων και χωρίς να ακούσει τη γνώμη των εργαζομένων, στο στήσιμο κάλπης με ένα και μόνο ερώτημα: «ναι» ή «όχι» στην απεργία διαρκείας (με εξουσιοδότηση)!

Απέκλεισε δηλαδή από τη ψηφοφορία την πρόταση της «Δημοσιοϋπαλληλικής ενότητας» (ΠΑΜΕ) και άλλες προτάσεις, με το έτσι θέλω. Ταυτόχρονα, εμπόδισε τη λήψη αποφάσεων μέσα από ουσιαστική συζήτηση. Στο πλαίσιο αυτό έγινε η ψηφοφορία για την οποία εσείς θριαμβολογείτε!

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Δεν θριαμβολογούμε, την αναφέρουμε. Τις λεπτομέρειες και τα μειονεκτήματα της απόφασης που αναφέρεις (η οποία ωστόσο δεν πάυει να είναι προχώρημα σε σχέση με το παρελθόν, καλό θα είναι να αποτραπούν στη δική μας ΓΣ.
Μια παρατήρηση:Αυτοσκοπος πάντως δεν είναι η υπερψήφιση της πρότασης κάθε παράταξης αλλά η ψήφιση της πρότασης που θα προωθήσει τον αγώνα. Καλό είναι να ξεκολλαμε από σκληρές κομματικές γραμμές αυτή την ώρα...

Ανώνυμος είπε...

Τώρα αν είναι "προχώρημα σε σχέση με το παρελθόν" η απόφαση για την ΑΝΑΘΕΣΗ στους ΠΑΣΚίτες συνδικαλιστές να αποφασίσουν για τις απεργίες, αυτό ας το κρίνουν αυτοί που μας διαβάζουν.

Το ζήτημα στα όσα ανέφερα σχετικά με τη διαδικασία δεν είναι το ότι δεν ψηφίστηκε η πρόταση του ΠΑΜΕ, αλλά ότι με πραξικοπηματικό τρόπο η μόνη πρόταση που μπήκε σε ψηφοφορία ήταν αυτή του Προεδρείου (ΠΑΣΚ) και μάλιστα με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε απεργία διαρκείας. Επιστροφή στις πιο μαύρες μέρες του συνδικαλισμού.

Και φυσικά παρόμοιες μεθοδεύσεις πρέπει να αποτραπούν στη δική μας Γ.Σ, όπως και η διαχείριση των περί των διαδικασιών από εγκάθετους προέδρους της συνέλευσης.

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Το "προχώρημα" είναι η εντολή για απεργία διαρκείας σε σχέση με το παρελθόν όταν η εντολή ήταν για 24ώρες μεμονωμένες απεργίες. Για την ανάθεση που μιλάς συμφωνώ ότι είναι λάθος. Εχει νόημα μόνο αν αφορά την ευχέρεια των ΔΣ να αποφασίσουν τον χρόνο έναρξης σε συντονισμό με αντίστοιχες κινητοποιήσεις άλλων κλάδων.

Μήτσος...(για την ταυτοποίηση)

Ανώνυμος είπε...

Για να μη δημιουργούνται υπερβολικές προσδοκίες:
Η εικόνα από τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ είναι η παρακάτω (τα στοιχεία σε ορισμένες ΕΛΜΕ είναι κατά προσέγγιση, μια και δεν έγινε καταμέτρηση):
Σε 69 ΕΛΜΕ πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση (σε σύνολο 88 ΕΛΜΕ).
Στις ΕΛΜΕ αυτές συμμετείχαν 11.327 εκπαιδευτικοί, σε σύνολο περίπου 80 χιλιάδων. Συνολικά, πήραν μέρος στις ψηφοφορίες περίπου 9.000 εκπαιδευτικοί.
(Σημειώνουμε ότι στις Γενικές Συνελεύσεις του Μάη συμμετείχαν πάνω από 20 χιλιάδες εκπαιδευτικοί.)
Την πρόταση του ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία και νέες Γενικές Συνελεύσεις τη δεύτερη μέρα, για την κλιμάκωση της πάλης, παίρνοντας υπόψη τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις, στην απεργία, στα συλλαλητήρια, στον αγώνα, υπερψήφισαν 1.774 εκπαιδευτικοί,
5.886 εκπαιδευτικοί υπερψήφισαν την πρόταση ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για απεργία διαρκείας.
Περίπου 1.000 εκπαιδευτικοί ψήφισαν λευκό ή άλλες προτάσεις.