Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Στην κοινή συνεδρίαση της Δευτέρας 23/09/13 των ΔΣ της Ομοσπονδίας και των 2 Συλλόγων του υπουργείου μας, καταθέσαμε  ως ΑΣΥ-ΑΠ πρόταση ψηφίσματος ενάντια στον φασισμό, για υιοθέτηση από την Ομοσπονδία.  
Το ψήφισμα, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει υιοθετηθεί.  Η ΔΑΚΕ εξέφρασε σε αυτό το στάδιο επιφυλάξεις ως προς τη μορφή του, χωρίς να υπεισέλθουν τα μέλη της σε συγκεκριμένες θέσεις-αντιπροτάσεις.

Δημοσιεύουμε την πρότασή μας και ευελπιστούμε ότι ως εργαζόμενοι στο υπουργείο εργασίας θα καταδικάσουμε εγκαίρως, σε συλλογικό επίπεδο, τα φασιστικά φαινόμενα στην ελληνική κοινωνία, όπως πρέπει, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Εμείς, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,
-          Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μουσικού και αντιφασίστα, μετά από οργανωμένη επίθεση τραμπούκων της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Σεπτέμβρη 2013.  Άλλος ένας φόνος, άλλη μια τραγική συνέπεια της πορείας μιας συμμορίας δολοφόνων υπό τον μανδύα του κόμματος. 

-          Στεκόμαστε δυναμικά απέναντι στη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που με «τάγματα εφόδου», δολοφονικές επιθέσεις και εκδηλώσεις μίσους που αποκαλούν «δράσεις αλληλεγγύης μόνο για Έλληνες», χτυπούν μετανάστες, αγωνιστές, εργαζόμενους, μαθητές.

-          Γνωρίζουμε ήδη πολύ καλά ότι αυτές οι φασιστικές συμμορίες αφέθηκαν ανενόχλητες από το πολιτικό μας σύστημα να σπέρνουν τον τρόμο και τον διχασμό γιατί είναι δεκανίκι τους, προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες.  Για να τρομοκρατούν και να προσφέρουν άλλοθι στην εντατικοποίηση της καταστολής όσων αντιδρούν στα «μνημονιακά ιδεώδη».  Για να αποπροσανατολίσουν και να παρουσιαστούν ως η αντισυστημική διέξοδος ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε, ως πολίτες και εργαζόμενοι, από τους υπηρέτες του κεφαλαίου. Για να παραπλανήσουν και να διοχετεύσουν σε λάθος δρόμους την οργή μας και τον αγώνα μας για ανατροπή αυτών που μας εξαθλιώνουν.

-          Καταγγέλλουμε τις πολύ επικίνδυνες μεθοδεύσεις συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων να ταυτίσουν τις φασιστικές δράσεις με τους αγώνες του λαού για να υπερασπισθεί το μέλλον του, το περιβάλλον που ζει και την πατρίδα του που ξεπουλιέται.

-          Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες από τα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα για εκφασισμό της κοινωνίας μας, που χρόνια τώρα διαβρώνει συνειδήσεις και δημοκρατικά αντανακλαστικά, οδηγώντας νομοτελειακά μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας στη στήριξη φασιστικών μορφωμάτων.  Η βία ενάντια σε συνανθρώπους μας είναι μια φυσική κατάληξη των λογικών της υποταγής, των μαζών, της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, του κοινωνικού αυτοματισμού, της αποξένωσης από δημοκρατικές διαδικασίες, της καταπάτησης της συνταγματικής τάξης, της δαιμονοποίησης του διαφορετικού από τον μέσο όρο.

-          Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να φράξουμε τον δρόμο σε όσους επενδύουν στον φόβο μας και στη μισαλλοδοξία,  μέσα από τον σύλλογό μας και ως εργαζόμενοι. 



Απομονώνουμε κάθε φασιστική συμπεριφορά από όπου και αν προέρχεται.


Επιλέγουμε τον δρόμο των δημοκρατικών αγώνων, της αλληλεγγύης,
της ισότητας, της απελευθέρωσης από τα δεσμά της χειραγώγησης.




1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Να υποθέσουμε ότι η ΔΑΚΕ δεν μπορεί να υιοθετήσει ένα τέτοιο ψήφισμα επειδή περιέχει τα σημεία 3, 4 και 5 ;

Γιάννης Κοντός