Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Γράμμα στους συναδέλφους μας


48ωρη απεργία 18-19 Σεπτεμβρίου
Κάνουμε τώρα την αρχή για την κλιμάκωση του αγώνα μας



Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας αποφάσισε την συμμετοχή μας στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.


Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Τρία χρόνια τώρα βλέπεις διαδοχικές κυβερνήσεις να σου μειώνουν το βιοτικό επίπεδο κατακόρυφα, να κλέβουν το κόπο σου, να φορολογούν άδικα την περιουσία, να στερούν σταδιακά την πρόσβασή σου σε δημόσια υγεία, παιδεία, ενημέρωση, κοινωνική ασφάλιση. Αυτή η πορεία δεν θα σταματήσει, αν ΕΣΥ δεν αποφασίσεις να βάλεις ένα τέρμα στον κατήφορο. Δεν αρκεί να μεμψιμοιρείς κατηγορώντας δίκαια ή άδικα πολιτικούς, συνδικαλιστές, επιχειρηματίες ακόμη και εσένα τον ίδιο. Πρέπει επιτέλους να δράσεις.

Ο μόνος τρόπος για να σε ακούσουν είναι να τους στερήσεις όσα σου ζητάνε κάθε ημέρα με όλο πιο εντατικούς “τροικανούς” ρυθμούς: την δουλειά σου, τον κόπο σου, τη σκέψη σου και την υπογραφή σου σε έγγραφά που σκοτώνουν το μέλλον όλων μας.

Είναι η ώρα να απεργήσεις.

Τα διλήμματα είναι καθαρά:
Ή απεργούμε και απαιτούμε από την ΑΔΕΔΥ κλιμάκωση μέχρι τη νίκη ή συνεχίζουμε να δουλεύουμε ...γκρινιάζοντας για την κακή μας μοίρα.

Ή απεργούμε και δείχνουμε στην Κυβέρνηση ότι η διάλυση του Δημοσίου δεν θα περάσει ή σκύβουμε το κεφάλι περιμένοντας καρτερικά τη σειρά μας.

Ή απεργούμε μαζικά και δείχνουμε αποφασιστικά στην κοινωνία ότι θυσιάζουμε τα μεροκάματα μας για την υπεράσπιση δημόσιων αγαθών ή αποδεχόμαστε οριστικά το ρόλο του συνένοχου για την κρίση “τεμπέλη” δημοσίου υπαλλήλου που πλασάρουν τα ΜΜΕ.

Κανένας δεν θα μας σώσει αν εμείς οι ίδιοι δεν αντιδράσουμε.

Δεν είσαι μόνος!
Μαζί σου απεργούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία, στα Νοσοκομεία, στα Πανεπιστήμια, στην ΕΡΤ, στις αμυντικές βιομηχανίες.

Απέργησε για τους συναδέλφους σου στον ιδιωτικό τομέα εκεί όπου η λέξη απεργία είναι συνώνυμη με την απόλυση και η λέξη μισθός συνώνυμη της κοροϊδίας

Απέργησε για τον άνεργο που δεν έχει κανένα τρόπο να διεκδικήσει τίποτε και που περιμένει από κάπου να πιαστεί...

Μην αφήσεις αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κάποιοι ίσως ελπίζουν πως είναι η τελευταία σου...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
asy-yeka.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: