Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινή Συνεδρίαση ΔΣ Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Συλλόγων


Συνεδρίασαν από κοινού σήμερα 23.9.2013 τα ΔΣ της Ομοσπονδίας και των 2 Συλλόγων προκειμένου να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα της 48ωρης απεργίας και να διερευνηθούν οι δυνατότητες περαιτέρω κινητοποιήσεων απέναντι στις διαθεσιμότητες-απολύσεις και τη διάλυση του Δημοσίου.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η 48ώρη απεργία της ΑΔΕΔΥ υπήρξε επιτυχημένη γενικά, αλλά στο χώρο είχε μέτρια συμμετοχή. Σχετικά με τις αιτίες αυτής της υστέρησης, οι απόψεις διίστανται. 
Από πλευράς ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ διατυπώθηκαν επιφυλάξεις ως προς τη σκοπιμότητα επιπλέον κινητοποιήσεων πέραν της νέας 48ώρης της ΑΔΕΔΥ. 
Από πλευράς ΑΣΥ και ΑΠ διατυπώθηκε ή άποψη ότι πρέπει να πειστούν και άλλοι συνάδελφοι ότι μόνο ένας ΚΟΙΝΟΣ, ΜΑΖΙΚΟΣ και ΔΙΑΡΚΗΣ αγώνας μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Η νέα 48ώρη της ΑΔΕΔΥ δεν συμβάλλει σε αυτό και περισσότερο εξαντλεί την δυναμική του αγώνα, παρά την κλιμακώνει. Θα έπρεπε αυτή την εβδομάδα να υπήρχε τουλάχιστον 3ημερη Πανδημοσιουπαλληλική απεργία.

Κατατέθηκε από το μέλος της Ομοσπονδίας Ν.Μποσινάκο,  η εξής συγκεκριμένη πρόταση:
  • Να συνεδριάσει το Συντονιστικό των Ομοσπονδιών του Υπουργείου ΑΜΕΣΑ ώστε να διαμορφωθεί μια ενιαία πρόταση συνέχισης των κινητοποιήσεων μετά την Τετάρτη. 
  • Να έρθει αυτή η κοινή πρόταση για επικύρωση και εξειδίκευση στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελέυσεις των Πρωτοβάθμιων ώστε να επιτευχθεί πραγματική συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη απόφασης
  • Σκοπός είναι να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με περισσότερη ένταση και διάρκεια και να γίνει σαφές στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και τους ΕΝΤΟΛΕΙΣ της ότι ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ αν ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
  • Για την στήριξη του αγώνα μας να δημιουργηθεί ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με συνεισφορά και των 5 Ομοσπονδιών που θα διοικείται από επιτροπή που θα απαρτίζεται από μέλη ΔΣ όλων των Ομοσπονδιών και θα ενισχύει, κατά το δυνατόν, οικονομικά είτε το σύνολο των απεργών είτε συγκεκριμένες περιπτώσεις συναδέλφων που αντιμετωπίζουν έντονο οικονομικό πρόβλημα.
Τελικά, αποφασίστηκε να επιδιωχθεί συνάντηση του Συντονιστικού την Παρασκευή 27.9.2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: