Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ιστορίες από το ΥΠΠΟ...Συμβαίνουν και αλλού


Τρίτη 24 Σεπτέμβρη: ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

απεργώ_ΕΑΚ_1-1 (2)
Περιφρουρούμε την απεργία από τις 6.45 στη Μπουμπουλίνας.

Αυτό που συνέβη σήμερα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν ορρωδεί προ ουδενός, και δεν τη νοιάζει ούτε καν η όποια επίφαση τήρησης έστω των δικών τους, απαράδεκτων νόμων!
Δεν φτάνει που η σύνταξη των ΚΥΑ έγινε κατευθείαν από την πολιτική ηγεσία (χωρίς καμία εμπλοκή του Διοικητικού του Υπουργείου), τώραστέλνουν εσπευσμένα τις διαπιστωτικές πράξεις για τους συναδέλφους που συμπεριλαμβάνονται στη δεύτερη ΚΥΑ, χωρίς να περιμένουν να λήξει η προθεσμία για την κατάθεση δικαιολογητικών εξαίρεσης (24/9).
Θα ‘ρθει η Τρόικα, λένε, στο ΥΔΜΗΔ να “επιθεωρήσει” και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πάλι καλά που δεν ζήτησαν να καούν δημόσιοι υπάλληλοι στο Σύνταγμα για να εξευμενιστούν οι θεότητες των αγορών και του κέρδους!
Την ίδια στιγμή, η ΓΣΕΕ αρνείται να βγάλει έστω μια 24ωρη απεργία, μην τύχει και γενικευτεί ο αγώνας, μην τύχει και πάρει σχήμα η δυσαρέσκεια, μην τύχει και βρεθεί πλάι πλάι ο απολυμένος του ιδιωτικού τομέα με τον απολυμένο του δημόσιου τομέα. Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε από το Γραφείο Τύπου της ΓΣΣΕ «Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, η οποία συνεδρίασε σήμερα, δεν ετέθη από καμιά (!!!)  παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση αύριο Τρίτη

Η μαζική Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων, αποφάσισε να περιφρουρηθεί η 48ωρη απεργία στο ΥΠΠΟΑ, καθώς και να στηριχτούν (και οικονομικά) οι συνάδελφοι του Διοικητικού για να κάνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την κάλυψη του Ενιαίου Συλλόγου, προκειμένου να μην προχωρήσουν οι μοριοδοτήσεις και οι διαπιστωτικές. Μπορούσαμε και μπορούμε να υπερασπίσουμε αυτές τις αποφάσεις, ενωτικά και με όλους τους συναδέλφους.
Δυστυχώς, όπως φάνηκε και στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Ενιαίου, κάποιοι έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα στη μέση (ακόμη και πριν καν ξεκινήσει!). Η ΠΑΣΚΕ δεν έκανε καν τον κόπο να εμφανιστεί στη συνεδρίαση, ενώ και από τη ΔΑΚΕ δεν περιμέναμε και πολλά περισσότερα. Άλλωστε, όπως ακούγεται σε όλο το Υπουργείο, οι γαλαζοπράσινοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές ίσως και να είναι «ικανοποιημένοι» από την κατανομή που έγινε στους κλάδους… Αφήστε που πρώτο μέλημά τους είναι το επερχόμενο Συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ (25-27/9) και πώς θα μοιράσουν τα ψήφια. Από κοντά και η Αγωνιστική Συσπείρωση που, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, τολμά να περιγράφει ως «νίκη» το ότι «περιοριστήκαμε» στις 200 απολύσεις. Και για αυτούς, το πώς θα μοιράσουν με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ τα κουκιά του Συνεδρίου (αφού ακόμη σε κοινά ψηφοδέλτια κατεβαίνουν…) αποτελεί προτεραιότητα τέτοιες μέρες… Όλες αυτές οι παρατάξεις μαζί θα φέρουν αυτή τη βδομάδα στην Αθήνα για το Συνέδριο περισσότερους από 300 συνέδρους και παρατηρητές (συνδικαλιστές από όλη την Ελλάδα). Αν πραγματικά ήθελαν, θα μπορούσαμε να κάνουμε αποκλεισμό της Μπουμπουλίνας καθε μέρα! Και θα το προτείνουμε στο Συνέδριο. Αλλά φοβόμαστε ότι θα προτιμήσουν και πάλι τις «πολιτιστικές εκδηλώσεις» (λέγε με: μπουζούκια) που συνοδεύουν τα συνέδρια κάθε φορά.
Παρόμοια και χειρότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου η πλειοψηφία του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Βορείου Ελλάδος δεν ενδιαφέρεται καν να κάνει συνέλευση.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της Συνέλευσης μέσω της απεργιακής επιτροπής, δεν θα αφήσουμε κανέναν συνάδελφο μόνο του.
Είμαστε στην πιο κρίσιμη και αποφασιστική καμπή για το συνδικαλιστικό κίνημα και για τους εργαζόμενους του Υπουργείου. Οι απολύσεις είναι εδώ, δεν πρόκειται να έρθουν σε κάποιο αόριστο μέλλον. Όλοι και όλες θα κριθούμε. Κι αν δεν το συνειδητοποιούν άλλες παρατάξεις ή νομίζουν ότι έχουν άλλες διεξόδους, καλό είναι να ξέρουν ότι αν αυτές οι «διαθεσιμότητες» περάσουν έτσι, δεν υπάρχει κανένας κλάδος ή εργαζόμενος ασφαλής. Με τον ίδιο τρόπο που στα πανεπιστήμια έδιωξαν το Νοέμβρη λίγους διοικητικούς, για να καταλήξουν τώρα να διώχνουν το μισό προσωπικό τους!
Δεν θα «κρατήσουμε δυνάμεις για αργότερα» ούτε θα καθόμαστε να μετράμε ψήφια για το Συνέδριο. Τι να την κάνουμε την ΠΟΕ ΥΠΠΟ και τις θέσεις στα ΔΣ, αν δεν μπορούμε καν να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους που εκδιώκονται άρον άρον; Σήμερα είναι αυτοί, αύριο θα είμαστε όλοι. Τώρα είναι η ώρα να τους (ξανα)δείξουμε τα δόντια μας
Συνεχίζουμε!

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και τη διάλυση του δημοσίου
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ να μην εμπλακεί στην παράνομη έκδοση διαπιστωτικών, στη μοριοδότηση και τις απολύσεις. Αλληλεγγύη, στήριξη των συναδέλφων  που απειλούνται με διαθεσιμότητα.
ΑΓΩΝΑΣ ενάντια στην ανθρωποφαγία και το φασισμό, στις διαθεσιμότητες, στο νέο Οργανισμό, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις.
Αγώνας για τα δημόσια αγαθά: υγεία, παιδεία, πολιτισμό, πρόνοια, ασφάλιση.

Αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της Τρόικας και του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: