Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργιακή συγκέντρωση 19.9.2013

Με τη συμμετοχή περίπου 60 απεργών συναδέλφων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-συζήτηση στην αίθουσα Σαμαράκη (Πειραιώς 40). Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργιακή κινητοποίηση, τους τρόπους ενεργοποίησης περισσοτέρων και τις δυνατότητες κλιμάκωσης του αγώνα. Πολλοί συνάδελφοι διατύπωσαν χρήσιμους προβληματισμούς και υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Με δεδομένη τη δυσχέρεια πραγματοποίησης συχνών Γενικών Συνελεύσεων στο χώρο μας, τέτοιες συγκεντρώσεις είναι χρήσιμες προκειμένου να "τροφοδοτείται" η εκάστοτε συνδικαλιστική ηγεσία με τις "διαθέσεις" των μελών του Συλλόγου. 

Κατατέθηκαν οι εξής συγκεκριμένες προτάσεις: 

Από την Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων: Άμεση Κοινή Συνεδρίαση των ΔΣ της Ομοσπονδίας και των Πρωτοβάθμιων για τη λήψη απόφασης για κλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα σε συντονισμό με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες του Υπουργείου Εργασίας
Από το ΠΑΜΕ: Προκήρυξη νέας 48ωρης απεργία για 23-24 Σεπτεμβρίου και νέα Γενική Συνέλευση στις 24 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, πιθανότερη ημερομηνία συνεδρίασης του ΔΣ είναι η Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, αύριο 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποφασίσουν οι Ομοσπονδίες ΟΑΕΔ, ΙΚΑ και Ασφαλιστικών Ταμείων αλλά και οι καθηγητές για την συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων του και το Σάββατο 21.9 θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για τον ίδιο σκοπό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: