Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας για την 48ώρη απεργία

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Πειραιώς 40, Τ.Κ. 10182, τηλ.: 213 1516156 , fax: 2105249863,

Email: info@osype.gr, website: www.osype.gr


Αθήνα 16 Σεπτεμβρίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Η απαξίωση του δημοσίου τομέα, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, η αποδόμηση της δημόσιας υγείας και παιδείας, η ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, των κοινωνικών υποδομών, δικτύων και υπηρεσιών, φαίνεται να αποτελούν τις σημαντικότερες προτεραιότητες της σημερινής Συγκυβέρνησης.
Οι δημόσιες υπηρεσίες, η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση, μεθοδικά και συνειδητά απαξιώνονται και διαλύονται, αντί να ενισχύονται και να αναπτύσσονται. Σχολεία, νοσοκομεία, οργανισμοί και δομές απαραίτητοι και απολύτως αναγκαίοι για την κοινωνία και τους αδύναμους πολίτες κλείνουν, ενώ δρομολογούνται νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ. Δυσβάσταχτοι φόροι, χαράτσια, απολύσεις, ανεργία και δυστυχία, συνθέτουν το εφιαλτικό σκηνικό της σημερινής ελληνικής κοινωνίας.
Η βάναυση πολιτική της διαθεσιμότητας – κινητικότητας, που καταργεί με οριζόντιο και τυφλό τρόπο θεσμούς, κλάδους, θέσεις και ειδικότητες χρήσιμους και αναγκαίους για την κοινωνία και θα οδηγήσει σε απόλυση 15.000 δημοσίους υπαλλήλους ως το τέλος του 2014, έχει ως στόχο την εκχώρηση δημόσιας εξουσίας στους ιδιώτες, την επιβάρυνση και αύξηση του κόστους των πολιτών, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, χαιρετίζοντας και επικροτώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων μας, του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και του Συλλόγου της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καλεί όλους τους εργαζόμενους του Υπουργείου μας να συμμετέχουν μαζικά στη 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2013 καθώς και στην Κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στη πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη 18/9 και ώρα 11.30΄.
Την Τετάρτη 18.09.2013, ώρα 07.30΄ συγκέντρωση επί της οδού Πειραιώς 40 για περιφρούρηση της απεργίας και ώρα 11.30΄ συγκέντρωση επί της οδού Σταδίου 29 για συμμετοχή στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στη πλατεία Κλαυθμώνος.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους σταματήσουμε.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
Η μεγάλη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα δώσουν τη δύναμη και τη δυνατότητα στα συλλογικά μας όργανα να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας.
ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές, της φτώχειας και εξαθλίωσης, της λιτότητας, των χαρατσιών, της ανεργίας, των διαθεσιμότητων και των απολύσεων.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ








ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΚΝΙΑ


ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: