Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

"Γενική Συνέλευση ή μαντρί;;


Συνάδελφισσες,-οι,

Την ώρα που η επίθεση της Κυβέρνησης είναι ενιαία και αφορά όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο αλλά και γενικότερα την κοινωνία, οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες αρνούνται το άνοιγμα των διαδικασιών στη βάση, παρακωλύουν οποιοδήποτε συντονισμό με άλλους χώρους του Δημοσίου που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και προτιμούν να έχουν τον "απόλυτο έλεγχο" σε μια Γενική Συνέλευση, αντί να νοιάζονται για την ενεργοποίηση των μελών του Συλλόγου και την επαφή με εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματά με εμάς. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το αντίστοιχο Πρωτοβάθμιο Σωματεία δια των προέδρων τους κ.κ. Κούρκουλου και Γιαννόπουλου απευθύνθηκαν στους αντίστοιχους προέδρους της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου μας (αλλά και σε σωματεία άλλων Υπουργείων) προκειμένου να πραγματοποιήσουμε κοινές δράσεις (π.χ ενημέρωση κοινής Γνώμης) αλλά και κοινές Συνελεύσεις ώστε να αφουγκραστούμε τα κοινά μας προβλήματα και να συντονίσουμε τη δράση μας. 

Η απάντηση κατηγορηματική:ΟΧΙ, ΟΧΙ. 

Συγκεκριμένα, στο ΔΣ της Ομοσπονδίας τέθηκε μεν το αίτημα προς συζήτηση αλλά απορρίφθηκε από την πλειοψηφία ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, ενώ στον Σύλλογο ο πρόεδρος του ΔΣ  δεν ενημέρωσε καν τα μέλη του ΔΣ για αυτή την πρόσκληση, πριν την απορρίψει. Υπενθυμίζουμε ότι στο ΔΣ του Συλλόγου η ΠΑΣΚ δεν έχει απόλυτη πλειοψηφία και θεωρητικά το αίτημα του ΥΠΑΑΤ για συντονισμό θα μπορούσε να υπερψηφιστεί από ΑΣΥ-ΑΠ και ...ΔΑΚΕ! 

Την ίδια ώρα εμείς προτείναμε και συνεχίζουμε να προτείνουμε στο Σύλλογο (και στο σημερινη συνεδρίαση του ΔΣ) να καλέσει στη Γενική Συνέλευση μας, Προέδρους ή μέλη ΔΣ Σωματείων και Ομοσπονδιών του Υπουργείου Εργασίας όπως προβλέπεται και στην Κοινή Ανακοίνωση του Συντονιστικού των Ομοσπονδιών, ώστε να μεταφερθεί το κλίμα και οι διαθέσεις των συναδέλφων μας σε ΟΑΕΔ, Ασφαλιστικά Ταμεία και ΙΚΑ για τις επικείμενες κινητοποιήσεις διαρκείας. Συναντούμε άρνηση και σε αυτό...με το αιτιολογικό ότι δεν προβλέπεται από το Ν.1264/1982 (!) και οι "ξένοι" θα επηρεάσουν την Συνέλευσή μας!!!

Δυστυχώς, οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν το εύρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και την αναγκαιότητα κοινής οργανωμένης αντεπίθεσης. Θεωρούν ότι με το να μειωθεί ο αριθμός των πρώτων διαθεσιμοτήτων στο Υπουργείο μας π.χ από 20 σε 10, πέτυχαν ως συνδικαλιστές. Δυστυχώς, τους έχουμε αφήσει να το πιστεύουν αυτό...

Η νοοτροπία αυτή πρέπει να αλλάξει, αρχής γενομένης στην Γενική Συνέλευση της Τρίτης 10.9. Ας δείξουμε όλοι ότι δεν είμαστε πρόβατα κλεισμένα σε μαντρί, και φυσικά οι συνάδελφοι μας από άλλους χώρους δεν είναι επικίνδυνοι λύκοι, όπως τους βλέπουν κάποιοι..."


ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: