Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μητσοτάκης: καταργείται η άδεια ηλεκτρονικού υπολογιστή



Την αποκάλυψη πως θα καταργηθεί η άδεια για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.
Όπως τόνισε η άδεια αυτή ανέρχεται σε έξι ημέρες κάθε χρόνο και με την κατάργησή της, ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Αναφορικά με την κινητικότητα, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να διευκρινίσει πως αυτό δεν αποτελεί μόνο απαίτηση της τρόικας και προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης, αλλά την χαρακτήρισε χρήσιμο εργαλείο διαχείρισης προσωπικού στον δημόσιο τομ.εα.
Μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος λέγοντας πως η κυβέρνηση θα είναι συνεπής στον στόχο της για ένταξη των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος του Σεπτεμβρίου.
Για το δεύτερο κύμα κινητικότητας με άλλους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους έως το τέλος της χρονιάς, ο κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό πως θα βρεθούν άτομα από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από το δεύτερο γύρο αξιολόγησης στην Υγεία, αλλά και από τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου.
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο πάντως εν όψει της επίσκεψης της τρόικας και του θορύβου για την αμυντική βιομηχανία της χώρας να υπάρξουν κι από εκεί αποχωρήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: